Nimi: Christian Owens
Vanus: 16

Briti teismeline, kes elab Corby linnas Northamptonshire krahvkonnas, ning sai oma esimese arvuti seitsme aastaselt, kirjutab Gizmodo, sai kolm aastat hiljem mac'i ja õpetas endale veebidisaini. Aastal 2008 pani Christian 14-aastaselt aluse oma esimesele firmale. Tegemist oli lihtsa lehega, mida võid sinagi tunda: Blundle Box. Lehekülg oli kena välimusega, juurdus Apple oma disainielementidesse ja stiili.

Leht reklaamis ja müüs pakki Mac OS X rakendustega, millel kehtis soodushind piiratud ajaks. Ta pidas läbirääkimisi programmide arendajatega, et saada soodsamat hinda rakenduste eest. Tulemusena kokku pandud pakike oli väärt umbes $400, kuid tema müüs seda kümnendikuga.

Lisaks pakkus ta võimalust, et kui piisavalt inimesi ostab selle rakenduste pagasi, avaneb kõikidel ostjatel uus rakendus, mis garanteeris väga hea suusõnalise reklaami. Ja kõige tipuks Owens annetas osa oma kasumist.

Christiani ideel läks hästi, kohe väga hästi. Esimesel kahel aastal teenis Mac Bundle Box 700,000 naela, ehk 1,000,000 dollarit (12.3 milj kr).

Eduga rahuldumata hüppas Owens uuele seiklusele ja alustas uue äri nimega Branchr, pay-per-click reklaamifirma (ehk firma peab maksma ainult siis kui reklaamile reaalselt vajutatakse), mis näitab kuus 300 miljonit reklaami ja seda 17,500 leheküljel ning iPhone ja Android rakenduses. Firma, mis väidab töötavat sisu, käitumise, avaldaja märkimise ja geograafilise asukoha järgi reklaamide näitamisel on juba esimesel aastal jäänud kasumisse 800,000 dollariga, pakkudes tööd kaheksale täiskasvanule, kaasa arvatud Christiani 43-aastane ema, Alison.

Christian ei tea kus ta kavatseb olla 10 aasta pärast, kuid järgmime asi, mida ta saavutada tahab on saja miljoni Briti naela teenimine Branchr'iga. Tundub, et ta on ka õigel teel edule. Tema väidete kohaselt äri õitseb ja kasvab kiiresti - Branchr on juba ostnud teise firma ning ta investeerib kogu raha uuesti firmasse tagasi.

Tema edu saladus? Ta väidab, et saladust polegi:

,,Ei ole võluskeemi ärile, see võtab rasket tööd, pühendumust ning tahtmist teha midagi head."

Tead veel mõnda sellist imelugu? Anna teada kommentaaris!