Dr Noormann:

Lähisuhe  või käimine  tähendab võrdsete inimeste hingelist, vaimset ja füüsilist liitu koos sellega liituvate kohustustega nagu lugupidamine, saladuste hoidmine ja truudus.
Sellisesse suhtesse ei astuta. See pole äri ega teenus, milles enne tehingut kokku lepitakse Suhe kujuneb suhtlemise peale, kuni ükskord tekib ühel teist küsimus „aga kes me teineteisele oleme?“. Niimoodi on seda lihtne isegi  välja  öeldagi, veel parem on  parajal hetkel küsida „kas ma võin sind oma poisiks/ tüdrukuks pidada?“.
Suhtlemisel ja ühistegevuste otsimisel  ning organiseerimisel võib vabalt initsiaatoriks olla ka tüdruk. Aga „suhtesse hakkamise“ ettepanekut esimesena tehes riskib tüdruk rohkem. Kui tüdruk keeldub poisi pakutud suhtest, pole see poisile kaugeltki nii häbistav, alandav või solvav kui tüdrukule poisilt „korvi“ saamine. Seda aitabki vältida mitte enda väljapakkumine, vaid küsimine — kes me teineteisele oleme. Seda aga juba toimiva suhtlemise pinnal.
Häda pärast kõlbaks ka olukorda luurav küsimine „kas meist võiks ka paar saada“.  Sellisegi küsimise peale saadud eitav vastus pole nii solvav, kui otsene enda suhtesse välja pakkumine.

Jaga
Kommentaarid