Töövarjupäev on programm, mille käigus kutsekoolide ja gümnaasiumiõpilased saavad võimaluse ühe tööpäeva jooksul heita pilk oma ala spetsialisti tööle. Igal aastal korraldab noorteorganisatsioon Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku töövarjupäeva eriprojekti Töövarjupäeva Kroon, millega antakse tublimatele noortele võimalus minna töövarjuks tuntud tippjuhtidele ja poliitikutele. Sel aastal toimub projekt juba üheksandat korda ning kandideerida saab rohkem kui 20 avaliku elu tegelase töövarjuks. Avaldusi võetakse vastu kuni 11. novembrini.

Tänavu osalevad projektis Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip, ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa, Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens, Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer, moekunstnik Aldo Järvsoo ja mitmed teised tuntud poliitikud ja ettevõtete juhid.

“Mul on hea meel, et igal aastal soovib meie projektiga liituda aina rohkem tuntud inimesi. Tänavu on projektis esindatud väga erinevate alade tipptegijad: nii ministrid, pankade ja meediaettevõtete juhid kui ka kultuuritegelased ja moekunstnikud. Iga õpilane leiab valikust endale meelepärase “varjutatava”. Loodame, et projektis osalenud noored saavad motivatsiooni oma alal edasi liikuda ning võib-olla on just keegi neist järgmine peaminister,” ütles Töövarjupäeva Kroon 2013 projektijuht Karolin Luik.

Kandideerimisinfo on kättesaadav MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku kodulehel.