Modellide töötingimused on sageli sellised, millistes keegi töötada ei tohiks, vahendab Mashable.

Paris Fashion Week on täies hoos ja neti vahendusel meieni jõudev ilu, glamuur ja mööda maailma ringi lendamise elustiil domineerivad moemaastikku. Kuid keskmine modell teenib USA tööjõu uuringu järgi umbes 2000 eurot kuus, mis arvestades (üüri)hindu võõrsil, on väga vähe. Lisaks saadavad moetööstust lood modellide kuritarvitamisest ja alandamisest.

Aastal 2012 lõi endine Tommy Hilfigeri reklaaminägu Sara Ziff organisatsiooni The Model Alliance, organisatsiooni, mis on pühendunud modellide töötingimuste parandamisele. Organisatsioon nõuab modellide õiglast kohtlemist nii agentuuridelt kui klientidelt ja kajastab selle maailma pahupoolt.

Model Alliance nõukogus on endised modellid Coco Rocha ja Milla Jovovich. Ziffi sõnul on kõige keerulisem see, et enamik modelle on noored ja välismaalased. Sageli ei ole neil reaalset ettekujutust sellest, mis neid võõrsil ees ootab.

Mitmed endised modellid möönavad, et modellil peab olema nägu, mitte arvamus. Enda eest seismine võib lõppeda töökaotusega, millega karmis konkurentsis keegi riskida ei taha.

Pea 55% modellidest hakkab tööle 13-16-aastaselt. 30% modellidest on öelnud, et neid on kohatult puudutatud ja 28% end neile on survet avaldatud oma kolleegiga vahekorda astuma.

Kõik pole kuld, mis hiilgab!