Munk pälvis võimude tähelepanu pärast seda, kui üks mees teda mustal turul maha üritas müüa. Mees vahistati ja nüüd on munk rahvusvahelise kohtuekspertiisi valve all Ulaanbaataris, vahendab Oddity Central.

Arvatakse, et mees võis muumia varastada mõnest Mongoolia teisest osast. Teadlased uurivad 200 aastat vana muumiat, mis leiti veisenahkadesse pakituna. Nad üritavad selgeks teha, kuidas muumia nii hästi säilinud on, kuid selles arvatakse oma osa olevat külmal kliimal.

Dalai-laama raviarst doktor Barry Kerzin ütles Siberian Timesile, et munk ei ole surnud, vaid erilises meditsiooniseisundis, mida tuntakse nime all "tukdam". Kui inimene, kes sellise seisundi suudab saavutada ja säilitab seda 3 nädalat, siis hakkab keha tasapisi kokku tõmbuma, ütles mees. Lõpuks pidavat alles jääma vaid juuksed, küüned ja riided.

"Tavaliselt näevad inimesed, kes munga lähedal elavad, mitmete päevade vältel vikerkaart. See tähendab, et munk on leidnud "vikerkaare keha". See on lähim seisund Buddha seisundile," ütles doktor Kerzin. Sellise seisundi säilitamine pidi võimaldama inimesel Buddhaks saada.