Eestis ETV eetris olnud telesarja "Holby City haigla" näitleja John Michie tütre Louella Fletcher-Michie poiss-sõber Ceon Broughton mõisteti süüdi tapmises, ta andis oma tüdrukule ohtlikku peonarkootikumi 2-CP, mis põhjustas naise surma.

Ceon Broughtoni süüdimõistmisega lõppenud kohtuasi oli esimene teadaolev juhtum, kus 2-CP nime kandev narkootikum põhjustas inimese surma.

Jooga ja tantsuõpetajana tegutsenud Fletcher-Michie manustas droogi 10. septembril 2017. aastal Dorsetis toimuval festivalil Bestival. Ta suri metsas vaid tund enne oma 25. sünnipäeva.

30-aastane Broughton filmis oma surevat tüdruksõpra terve tunni vältel, ta ei pannud kaamerat kinni isegi siis, kui neiu oli teadvuse kaotanud ja surnud.

Prokurör sõnas, et süüdistatu ei võtnud ette samme neiu elu päästmiseks, ta ei kutsunud kiirabi ega hüüdnud kedagi appi. Kaitsjad omakorda sõnasid kohtus, et ei ole mingeid tõendeid, kas see oleks neiu elu päästnud.

John Mitchie sõitis koos enda abikaasa Caroliga festivaliala poole, nad elasid sealt mitmesaja kilomeetri kaugusel. Samal ajal oli nende tütar metsas suremas, kusjuures esmaabitelk oli vaid 400 meetri kaugusel. Kui vanemad kohale jõudsid, oli tütar juba surnud.

Süüdistatu jäi otsuse lugemise ajal täiesti emotsioonituks.

Kohtunik tänas vandekohtunikke pühendumuse ja töö eest, mehe karistus määratakse homme.

"Saada mu emale sõnum," oli ainus asi, mida Broughton enda esindajale ütles.