Venemaal süüdistatakse 27-aastast riigiteenistujat avaliku pahameele tekitamises ja ametiasutusi kutsutakse isegi üles teda riigitöölt lahti laskma, vahendab Mirror.

Sellegipoolest usutakse, et oma tööst Anna ilma ei jää. Hetkel on veel selgusetu, mis ta roll riigiasutuses täpselt on ja kas ta töötab salastatud organisatsioonis.

Avaliku pahameele on lisaks alasti poseerimisele Playboys tekitanud ka asjaolu, et ta on rääkinud soovist tulevikus Venemaalt lahkuda ja hopopis Euroopasse elama asuda.

Anna, kes on pärit Venemaa õlipealinnast Tjumenist, võttis osa Playboy korraldatud konkursist internetis lootes võita koht ajakirja iga-aastases kalendris. Neiu selgitas: "Mul on nii ilusad fotod, et ma tahtsin neid jagada. See on minu jaoks julge samm, aga ma tahangi olla julge. Oma igapäeva elus olen ma riigiteenistuja."

Ta lisas veel juurde, et tema töö tähendab "teatuid kohustusi ja kindlat elustiili" aga tema töö riigiametnikuna ei lasknud tal tema "sisemist maailma" väljendada.

Ta tahtis oma tegudes minna kaugemale riigiametniku oodatud käitumisstiilist. "Alastiolek ei peaks olema lubatud ainult modellidele, treeneritele ja bloggeritele."

"Mulle meeldib sellise fotograafia žanr ja tasakaalus naise keha on parim näide ideaalsusest."

Kuid üks kriitik juba kurtis: "Kas teil bürokraatidel ei ole midagi paremat teha, kui oma paljast keha paradeerida?" Teinegi kommenteeris: "Kui armas ja loogiline, et Venemaa riigiametnik näitab oma paljast tagumikku Euroopasse kolimise unistuse nimel."


Paljud kommentaarid väidavad ka, et teavad, kus Anna täpselt töötab, kuid ei ole nõus seda informatsiooni avalikult kuulutama. Ühe teooria kohaselt on ta hoopis riigihangete juht.

Anna ütleb, et tema isiklikus raamatukogus on üle 150 saksakeelse raamatu ja ta sooviks ühel heal päeval välismaale elama minna.

Kui temalt küsiti, kas tal on mõni ebatavaline talent, vastas ta: "Ma suudan oma ninaotsa keelega puudutada."