Sajad pidutsevad plaanivad koguneda siiamaani saladuses hoitud asukohas, et svingerite kombeid üheskoos tähistada. Piletite ostmisel tuleb aga kiirustada - need müüvad välja kiirelt! Ühe pileti hind on 170 naela (umbes 180 eurot) paari kohta, vahendab Daily Star.

Esmapilgul tundub Swingfields nagu iga teine festival. Külalised ostavad piletid, kuid sündmuse täpse asukoha saab teada alles mõned päevad enne peo algust.
Saabudes sihtpunkti peavad nad läbima turvakontrolli ja siis võivad nad juba end laagrialale kolmeks päevaks sisse seada. Kohapeal on meelelahutust küllaga - elav muusika, grill ja temaatiliselt sisustatud õhtud.

Sellegipoolest on Swingfieldsi põhirõhk svingerite elustiilil. Kuigi ürituse korraldajad väidavad, et antud üritus ei ole seksifestival, siis inimesed saavad kohapeal vabalt seksida ja osalemine on avatud ainult svingeritele.

Ametlik veebileht ütleb: "Antud üritus loodi algselt, et sellise elustiiliga inimestele turvalist üritust ja paika pakkuda. Aastaks 2016 hakkasime vastu võtma kõiki täiskasvanute kogukondasid ja ka LGBT gruppe." Veebilehe informatsioon viitab, et seks on paljude külastajate jaoks laual, kuid manitseb sellegipoolest mitte ennatlike oletusi tegema: "See ei ole "lihaturg", kui sa tahad lõbusalt aega veeta siis sotsialiseeru ja tee uusi tutvusi. Kui sa selle jaoks ise ei pinguta siis ei juhtu sinuga ka midagi head."

Festival pakub nõustamist ka teemadel nagu grupiseks ja partnerite vahetus aga ei paku seksuaalteenuseid.

Eelmisel aastal käis ainulaadsel festivalil kokku 700 inimest ja neile anti täpne asukoht teada vaid 48 tundi enne ürituse algust.
Aastal 2017 jäeti festival aga hoopis ära negatiivse meediakajastuse ja külaelanike kaebuste tõttu.