Paljudes maades, kus talvel lund ei saja, tahetakse külma ja pakast. Seal, kui ei ole sooja suve, tahetakse seda. Meil on olemas kõik, mida vaja. Tärkav kevad, soe suvi, värviline sügis ja lumerohke talv. Neli ilusat aastaaega ja me ikka ei ole rahul.

Praeguse palavusega on väga palju inimesi, kes vinguvad, et liiga kuum on ja midagi teha ei saa. Samas tahavad need inimesed päikest ja sooja ning ujumas käia. Kuidas saab seda kõike, kui ei ole palavat ilma? Kuum on hea — saab käia rannas, päikest võtta, ujuda ja lihtsalt puhata. Jah, neil, kes tööl käivad, on raske, aga ka nemad tahavad oma puhkuse välja võtta ja olgu siis ilus ilm. Kliima ei saa kõiki inimesi rahuldada. Inimeste maitsed ja arvamused on erinevad ja alati leidub neid, kes millegiga rahul ei ole. Meie ei pea olema sellised.

Sellist kliimat, nagu Eestis on paar aastat olnud, lubavad ilmaennustajad veel mitu aastat. Seega on meil parem selle kõigega harjuda ja sõbraks saada, muidu me olemegi rahutud ja ebameeldivad virisejad.

Eesti ilm on väga muutlik. Alles eile oli kuum ja päike paistis, täna jällegi on õues umbne ja pole päikeseraasugi. Sellisest kliimast leiab igaüks endale midagi. Ei ole nii, et terve talv on pakane ja terve suvi palav. Igal talvel leidub päevi, mil temperatuur on plussis ja igal suvel on päevi, mil sajab vihma.

See suvi pidi tulema väga soe ja kuiv. Jah, mõni nädal on seda ka olnud ja kõik kuumalembelised on saanud seda aega nautida. Nüüd on päike jällegi pilve taha peitu pugenud ja ka päikesevihkajad saavad pea õue pista. See, et meie suvi on enamjaolt soe ja päikesepaisteline on vaid suureks plussiks, nii meile endile kui ka majandusele. Mida soojem suvi, seda rohkem turiste!

Minule meeldib meie palav suvi. See küll ajab higistama ja vett jooma, kuid kuna vesi on tervisele hea, siis ma vaid naudin seda. Nagu on laulusõnades kirjas: “Saun on see, mis terveks teeb..”. Veel parem on ju, kui saun meil kohe akna tagant võtta on.