Unikaalset robotikoori etteastet, mis ühendab teaduse ja muusika saab mini-EMP avasündmusel 10.aprillil Solarise keskuses. Robotikoorile on teose kirjutanud Timo Steiner, kes tunnistab: “Robotid oli põnev ja inspireeriv väljakutse. Meie ümber on igapäevaelus ja ka muusikas palju kaitstud olukordi. EMP annab võimaluse läheneda muusikale raamideväliselt. Nii satuvad ka noored uude keskkonda, millesse nad koolitunni raames ei satuks, ning avastavad enda jaoks köitva maailma.”

Mini-EMP toimub muusika-aasta raames ning festivali muudab ainulaadseks selle kontseptsioon - gümnaasiuminoored üle Eesti korraldavad mentorite juhendamisel kaasaegse klassikalise muusika festivali, läbides iseseisvalt kõik festivalikorraldusetapid. Tiimis tegutseb 15 noort üle Eesti.

Noored saavad kohtuda heliloojate, muusikute kui ka teiste elualade professionaalidega, kes annavad nõu ja ideid festivali korraldamiseks.

Festivali kunstilist meeskonda juhendavad Eesti Muusika Päevade kunstilised juhid Timo Steiner ja Helena Tulve. „Mini-EMP erineb oluliselt tavapärasest noortesündmustest, kuna noored jõuavad uue muusikani niiöelda tagaukse kaudu, ise korraldades ning vahetult professionaalsete muusikute ja korraldajatega suheldes,” selgitab Steiner noortefestivali eripära.

Rohkem infot saab Eesti Muusika Päevade kodulehelt ja Mini-EMP Facebooki lehelt.