ga aastaga üha enam populaarsust kogunud koolialguse noorteüritus on sel aastal suure osalejate arvu tõttu muudetud kahepäevaseks ekstreemspordi peoks. „Ülemiste Freestyle toimub juba kaheksandat korda ja seni on noored väga rahule jäänud“, räägib Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits. „Usun, et seegi Freestyle saab olema adrenaliinirohke ja pakub ereda elamuse nii noortele ekstreemsportlastele kui ka kõigile kaasaelajatele“, lisab ta.

Ülemiste keskuse parklasse ehitatakse ainulaadne krossirada, mis hõlmab endas palju takistusi, tõuse ja hüppeid. Võistlus on ainulaadne, kuna korradajad ei tee vahet erinevatel võistlusvahenditel vaid võisteldakse mees mehe vastu, kus lihtsalt parim võidab. Sel aastal proovitakse jõudu ratta-, rulluisu- ja tõukeratta krossis, wakeboard’i, rulluisu, BMX’i ja tõukeratta best trickis.

Eriti atraktiivseks tõotab kujundeda kõrgushüppevõistlus foam’i, mille käigus võistlejad nii ratastel kui uiskudel on varasematel aastatel ületanud 7-8 meetriseid kõrgusi.

Oma osavõtust Ülemiste Freestyle’il on teatanud mitmed selle ala kõvad tegijad Eestis. Nii saavad näiteks BMX raja sõidul kokku Sakust pärit Kristen Põder, kes on mitmeid Ülemiste Freestyle krossivõistlusi juba võitnud ning tema eelmise aasta finaalikaaslane Viljandist Silver Soonik (2 koht 2011 aastal), kes on ühtlasi ka 2012 aasta Kuldrula noorte Eesti Meister. Esmakordselt on võistlustules Pro Flyboxi kategoorias Tallinnast pärit Indrek Uibo (3 kordne eesti meister), kes pakub konkurentsi Rapla sõitjale, 2011 aasta Ülemiste Freestyle Pro Flybox võitjale Matis Maltsarile. Tõnis Paalme, kes on võitnud 5 Ülemiste Freestyle rulluisukrossi järjest on eneskindel ja ootab endale võrdväärset vastast. Ürituselt ei puudu ka BMX ühed parimad Eesti sõitjad Erik Orgo (XSession võitja), Johannes Varkki, Enrico Orobko, Erki Mikkor ja paljud teised.

Teist aastat järjest ehitatakse parklasse ka Wakeboard Winchpark lohesurfarite tarbeks. See on kahest suurest basseinist koosnev atraktsioon, mille keskel suur hüpe. Basseinis asuv libistamistoru on veelaua võistlejatele heaks katsumuseks. Atraktsioonil tõmmatakse hoogu spetsiaalsele platvormile paigaldatud vintsiga, mis lennutab sõitjaid 6-12 meetrit kaugusesse ja mitme meetri kõrgusesse. Pealtvaatajatele on kindlasti köitvaim osa hüppe ajal sooritatud trikk.

Võistlustel on kohal Eesti vintsi vaieldamatud parimad vennad Martin ja Madis Bachmann Tartust ja Pärnu ühed parimad sõitjad Ken Põllu ning Rivo Sinijärv. Samuti saab winchpargis näha Eesti parimaid naissõitjaid Marianna Voznessenskajat ja eelmise aasta naiste võitjat Tiia Päkka.

Lisaks päev läbi kestvale võistlustrallile on Ülemiste keskuse parklas toimuval Freestyle’il ka muusikalist ning tantsulist meelelahutust. Esinevad ansambel Driven ning tantsushowdega rõõmustavad pealtvaatajaid ja võistlejaid JJ Street ning Amici. Üritus on kõikidele tasuta ja toimub iga ilmaga.

Tšekka, mis seal ees ootab: