Sellest ajast, kui polüesterpintsakuga antikangelase seiklustele kaasa elasime, on jõudnud juba palju vett merre voolata. Sestap ongi tõenäoliselt esimene küsimus, mis pähe tuleb: „Kuidas see Larry on eelkäijatega võrreldes?” Vastus on küllaltki ootamatu: „Üldse pole sarnane!”

Laias laastus on erinevusi vanemate osadega kolm: graafika, peategelane ja žanr.

Tänapäeval on 3D graafika suhteliselt obligatoorne ja seetõttu paigutati kaheksas Larrygi ruumilisse maailma. Muide, uus mootor sünnitab tõeliselt ilusat pilti ja suure tõenäosusega saame seda veel edaspidi näha. Eriti meeldiv, et see ei nõuagi väga „jämedat rauda“ — testplatvorm oli Athlon XP 1800+ ja GeForce4 440MX ning kõik jooksis ideaalselt.

Kuna kogu tegevus toimub ülikoolilinnakus, pole peategelaseks paraku mitte enam vananev härra Larry Laffer, vaid purunoor härra Larry Lovage. Kuigi mõlemal on nõrkus odavate suveülikondade järele ja visuaalsel vaatlusel on nad justkui teineteise suust kukkunud, erineb üldine toon varasemast mõnevõrra siiski.

Varem eelistati ikka kahemõttelisi visuaalseid lahendusi ja repliike, aga Magna Cum Laudes on kõik nii ühemõtteline kui vähegi saab ja fantaasia hooleks ei pea jätma suurt midagi. Tähelepanuväärne on seegi, et müügil on kaks versiooni: täiskasvanutele ja …veel täiskasvanumatele? Esimeses ollakse vähemasti pisut siivas, kasutades siin-seal tsensuurikastikesi. Uncut versiooni jaoks aga kaste ilmselt ei jätkunud. Kui keegi võtab ennast riidest lahti (mis on paljuski mängu eesmärk), on kõik au naturelle.

Kuid vahest kõige olulisem lahknevus vanematest osadest on žanr. Magna Cum Laudega on selline värk, et vaata kust otsast tahad, aga hiirekliki-seiklus see küll pole. Jah, kondad natuke ringi ja kogud asju, kuid sellega asi piirdubki. Olemuselt on tegu hoopis näpuosavusega seotud minimängude kogumikuga. Näiteks tüüpiline vestlus kujutab endast slaalomimängu, kus sinu kohustus on spermatosoidiga (uskumatu küll) laveerida erinevate jututeemade vahel. Rohelised on head ja punased halvad. Kogemata üles korjatud alkoholiportsud loomulikult teevad halbade teemade vältimise raskemaks, kohvi samas kainestab pisut.

Minimänge on loomulikult rohkem. Näiteks väga olulise koha tegevusest hõivab tüüpiline tantsumäng, kus partner loeb sammud ette ja sinu kohus on need järgi teha (vasak, vasak, parem, vasak, üles). Üks minimäng testib reaktsiooni, üks on sisuliselt Pong ja siis veel üks, mis näeb välja nagu vana hea Tapper. Olulisematest märgiks veel liputamismängu, kus Larry peab ihualasti ringi joostes pälvima võimalikult suure hulga inimeste tähelepanu, üldjuhul samal ajal vältides mõne soovimatu elemendi kätte sattumist.

Kuigi kõik see on suhteliselt korralikult teostatud, kipuvad sellised ülesanded ajapikku üksluiseks muutuma. Õnneks hoitakse su ettevõtmistel silma peal ja mõne minimänguga kimpu jäädes pakutakse võimalusi seda lihtsamaks teha või sootuks vahele jätta. Lõpupoole tekib aga kiusatus meelega vahele jätta, sest need kalduvad muutuma suhteliselt pikkadeks ja tülikateks.

Kui räägime põgusalt ka taustast. Selgub, et ülikoolilinnakust valitakse uue tõsielusarja „Swingles” staar. Kuna see on seotud suure koguse kenade näitsikutega, ei suuda Larry kiusatusele vastu seista ning paneb ka oma nime kirja. Siinkohas peab muidugi märkima, et poiss on kole nagu tuumasõda ja sama seksikas kui kapinupp, mistõttu teda ei võta esialgu keegi tõsiselt. Tõestamaks oma sobivust rolli, peab Larry võitma kogu ülikooli naispere usalduse, et nood tema poolt hääletaks. Võtmesõnad on siin aga seks, alkohol ja hasartmängud.

Kogu lugu on vürtsitatud paraja koguse musta huumoriga, mis kipub kohati küll banaalseks muutuma, kuid säilitab siiski oma väikese võlu. Eriti naljakas oli näiteks see, kui Larry esitab homobaaris muusikalist „Grease“ tuttavat lugu „Summertime“. Äratundmisrõõmu pakub ka päris esimesest osast (1987) tuttav Lefty baar, mille ees kõik alguse saigi. Ahjaa … ja erinevalt esimesest Larryst selles mängus siiski hüpatakse. Batuudi peal.

Seiklus
High Voltage, kirjastab VU Games
Tugi: 1
PIII-800, 256 MB RAM, 32 MB kiirendi, 3 GB kõvakettaruumi, Windows 98/Me/2000/XP
Hind: ca 600 kr