Oma asju kappi pannes jäi mulle pihku mu lemmikraamat, „The Secret”, autoriks Rhonda Byrne. Olen pal…

Oma asju kappi pannes jäi mulle pihku mu lemmikraamat, „The Secret”, autoriks Rhonda Byrne. Olen palju kiitnud seda raamatut, kuid kunagi pole nagu lahti seletanud, miks just see raamat ja millest raamat räägib. Otsustasin teha seda nüüd.
  „ Saladust õppides saad teada, kuidas sa võid saada, olla või teha, mida tahad. Saad teada, kes sa tegelikult oled. Saad teada seda tõelist hiilgust, mis sind elus ees ootab”. Selline on lause raamatu sissejuhatusest. Tundub liiga kummaline? Minu jaoks algul tundus küll. Kuid, kui lugema hakkasin, sain aru, et see on väga tark raamat. Põhimõtteliselt räägib ta külgetõmbeseadusest. Külgetõmbeseadus on, et sarnane tõmbab sarnast. See millest sa mõtled, seda tõmbad sa ka endale ligi.... ja tegelikult...nii see ka on. Kui mul on halb päev, mõtlen halbadele asjadele, ja ega midagi paremaks ei lähegi. Kui ma aga suudan leida midagigi, mis selles halvas on head ja hakkan mõtlema headele asjadele, võib muutuda palju. End halvasti tundes, meelitad ligi veelgi enam negatiivsust ja langed veel rohkem masendusse. Kui tunned end hästi, tõmbad tugevalt ligi veel rohkem häid asju. Lihtne tegelikult eks!
  Kõike, mida sellest raamatust loed, saad  ka omas elus rakendada, läheb vaja vaid head kujutlusvõimet ja väga tugevat usku. Olen seda isegi proovinud. Kuid tavaliselt juhtub, et kui hakkabki hästi minema, siis ühel hetkel ma vist enam ei jõua uskuda ja kõik jääb seisma. Kuigi ma siiralt usun, et kõike, millest see raamat räägib, saab tõesti ka oma elus toimima panna, lihtsalt mina pole veel seda suutnud. Kogu see asi nõuab väga suurt tööd iseendaga ja ülioptimistlikku meelt kogu aeg ning see pole nii lihtne. Sest ikka tuleb midagi, mis viib tuju nii alla ja ei suuda, ei jõua, ei taha optimistlik olla. Samas, kõik vajab õppimist ja harjutamist – ka töö iseendaga.
  See raamat on õpetanud mulle, miks ei ole mõtet vihata. On inimesi, keda nii põlgan, keda võiks vihata, kuid see raamat on õpetanud, et sellest pole kasu. Kõik see halb, mida teistele soovid, tuleb ükskord sulle endale tagasi. Vaevalt, et seda keegi ju tahab... kuid nii see on.  Lihtsam ongi maha rahuneda ja mõelda, et kõik see halb, mida inimene teeb teisele, see tuleb talle endale kõik kunagi tagasi...tavaliselt siis, kui oodatagi ei osata. Pole mõtet hakata ise nö „kätte maksma”ning oma energiat kulutama, kogudes sellega pealegi halba õnne enese pea kohale.  Kõik laheneb, varem või hiljem.
  The Secret on  nö „teistmoodi” raamat. Kuigi ma olen muinasjuttude ja romaanide fänn, meeldib mulle just see raamat kõige rohkem. Ma ei tea ühtegi inimest, kes on seda raamatut lugenud ja öelnud, et talle ei meeldinud, pigem just soovitatakse seda teistelegi lugeda.
Ka mina soovitan. :)

  Kõike head!
 
- Lilit -