Ainulaadsel lillekleitide
showl
tulevad esitusele eluslilledest disainitud kleidid, mis ehitatakse samas, kuue tunni jooksul enne show algust. Lillekleidid esitletakse laval moeshow laadses vormingus, kus igal tööl on oma kunstiline ja lavaline lahendus. Konkursil hinnatakse töid neljas kategoorias: värvus, idee, kunstiline lahendus, lavaline efekt ning teostuse tehnika.

Floristika aasta tippvõistlust hindab mainekas zürii, kuhu kuuluvad Aldo Järvsoo, Tanel Veenre, Arne Niit, Paavo Nõgene, Merle Palmiste, Beatrice, Katrin Kruusma, Marju Kuut jt tuntud showtööstuse nimed.

Peale lilleklietide võistluse esinevad Lilleballil äsja oma 30. lavajuubelit tähistanud Anne Veski ja show-ballett Todes.

Ürituse idee autoriks on üle Euroopa tuntud lilledisainer Tatjana Tridvornova, kelle lilledisainiga on kaunistatud paljud uhkeimad avapeod ja kuulsuste pulmad üle Euroopa. Selleaastast Lilleballi kureerib Eesti lilleseadja ja disainer Heiti Põder.

Ettevõtmise piletid on juba saadaval ja need on müügil Piletilevis ning Statoili jaamades üle Eesti hinnaga alates 100 kroonist.