Noored muusikalihuvilised on suviti tegelikkuses, aga Lottemaa teemapargi näitlejad. Kuna koos tegutsetakse palju ja ühise eesmärgi nimel, ei olnud ka muusikali tegemine noorte jaoks suur vaev.

Esimesed iseseisvad loomingulised toimetused tekkisid aastal 2015 (Lottemaa teisel suvel). Arglikud esmakatsetused kasvasid kiiresti ägedateks muusikapaladeks. Järgnevatel aastatel kirjutati veelgi rohkem laule ja 2018 suve lõpus pandi kokku parimad lood ning anti välja lauluplaat: Lottemaa laulab „Vahvlid vahukoorega“

Samal suvel tekkis noortel ja andekatel laululoojatel/näitlejatel idee lavastada neist lauludest ka muusikaline etendus. Lottemaa pikaajaline näitleja, vaid 19-aastane Mark Oja võttis kätte ja kirjutas laulude kõrvale ka kogu sobiva tekstimaterjali ning tõi muusikali ka eelmise Lottemaa suvehooaja lõpetamisel lavale. Muusikali teeb eriliseks aga see, et kõik dialoogid, laulud ja tantsud on täielikult noorte endi poolt valmis tehtud ja selgeks õpitud.

Lottemaa programmijuhi Hana Kivi sõnul osutus muusikal aga nii köitvaks, et oleks olnud patt jätta see lihtsalt tolmu koguma. “Lottemaa hindab väga oma noori loomeinimesi ja leiab, et Lottemaa ongi just nende noorte inimeste nägu, kes siin erinevaid rolle kehastavad ning pole raske muutuda eelarvamuseta külastajast, Lottemaa andunud fänniks,” sõnas Kivi kommenteerides noorte näitlejate isetegevust.

Muusikali autor ja lavastaja Mark Oja soovib oma kogemuse läbi innustada teisigi noori nutiseadme asemel tegeleda kultuuri ja ennast arendavate asjadega. “Soovime näidata, et suure tahtejõu korral on võimalik teha väga lahedaid asju ning selleks, et teha vahvat projekti, pole ilmtingimata professionaale tarvis.” Oja jääb lootma, et nende lugu innustab ka teisi oma kodukohas kirjutama ja lavastama etendusi, mida seejärel publikule esitada saaks.

Muusikali “On igaüks meist leiutaja” saab näha sel suvel vaid kolmel korral Lottemaa teemapargis.