2. 1984. aasta märtsis osustas politseis töötanud uurija Robert Nunningham New Yorki osariigis asunud restoranis ühe seal töötanud kelneriga kahepeale osta 1 dollarit maksnud lotopileti. Naine oli asjaga nõus ja valis kolm kuuest numbrist, lastes mehel ülejäänud valida. Järgmisel päeval võitis pilet 6 milljoni dollari suuruse jackpoti. Uskumatust loost tehti ka film ning naine pidi pärast filmi kinodesse tulemist oma töökohalt lahkuma, sest kõik tahtsid temaga kahepeale lotopileteid osta.

3. See on üks ebatavalisemaid jootraha saamise lugusid. Stacy Knutson, kes töötas Minnesota osariigis ühes teeäärses einelas, leidis pärast ühe kliendi lahkumist ta laualt karbi 12 000 dollariga. Selle asemel, et tipp endale jätta, andis ta leiust teada politseile. Politsei ütles, et kui kahe kuu jooksul keegi rahale järgi ei tule, on kõik naise oma. Kui naine rahale pärast kahte kuud järgi läks, sai ta teada, et raha on osa suuremast uurimisest, sest paber oli tugevasti kanepi järgi lõhnanud. Naine kaebas politsei kohtusse ning sai 12 000 dollarit endale.

4. Enda isikut varjav naine sai Texase osariigis 1000 dollari suuruse tipi. Mees, kes tipi jättis, kirjutas kelneri tšekile, et raha on ta "pilet Itaaliasse". Lugu sai internetis väga populaarseks, kuid selle juures on ka üks naljakas fakt - tipi tšekist levival fotol on näha, et mees ostis restoranist toitu vaid 60 dollari ja 42 sendi eest ning maksis 1060 dollarit, ehk tegi restoranile 42-sendise külma arve.

5. Greg Rubar, Houstoni osariigis töötav kelner sai 2012. aasta maikuus 5000 dollari suuruse jootraha. 16 aastat Itaalia toidukohas töötanud mees oli just auto pärast muretsemas, kuna viimati linnas möllanud äikesetorm oli seda tugevalt kahjustanud. Toidukohta sattunud paarike aga märkas, et Rubar teeb tööd hästi ja kuulsid ta autost ning otsustasid talle 5000 dollari suuruse tipi jätta. Mees tegi raha eest oma auto korda.

6. Üks kuulsamaid suure tipi jätjaid on näitleja Johnny Depp. Aastal 2009 läks Depp koos sõpradega ühte restorani. Nad jõudsid lauda pool tundi enne sulgemisaega ja lõpetasid söömise alles kell 2:30 öösel. Pärast kallite veinide ja toidu tellimist jätsid nad kelnerile Mohammed A. Sekhanile 4000 dollari suuruse jootraha ja lubasid restorani kindlasti tagasi tulla.

7. Aaron Collinsi pere ja sõbrad teadsid teda kui heldet tippijat. Kui 30-aastane mees 2012. aasta 7. juulil ootamatult suri, jättis ta oma perele märke: "Jätke mõnele kelnerile eriti suur jootraha! Ma ei mõtle 25$ suurust, vaid ikka 500$ suurust suvalise pitsa peale!" Ta viimase soovi täitmiseks pandi üles veebileht, kus 500$ koguti ning ta pere jättis jootraha lähedal olnud pitsabaari kelnerile. Veebisait on aga siiani üleval ja pere käib üle kogu Ameerika söömas, jättes 500$ suuruseid jootrahasid, seda Aaroni mälestuseks.

8. Mis värk pitsakohtade ja suurte jootrahadega on? Täpselt pooled siin nimekirjast on Itaalia restoranid. Kristen Ruggiero, kes töötas Rhode Islandil (USA) pitsaputkas sai 42 dollari suuruse arvega kaasa 500$ suuruse jootraha. Selle jättis sinna keskealine paar. Kui naine viite 100-dollarilist nägi, oli ta segaduses ja arvas, et tegu on eksitusega. Kuu aega hiljem tuli aga paarike pitsakohta tagasi ja kinnitas, et tegu oli tipiga. "Sa oled seda väärt," ütlesid nad teenindajale.

9. CeCe Bruce, kes töötas Indianapolises (USA) grillrestoranis sai ühelt püsikliendilt (kes palub end kutsuda "Miss Jo" nimega) 446 dollarit jootraha ja seda 5,97$ suuruse arvega. Miss Jo käskis kelneril jootraha endale jätta, kui CeCe selle vastuvõtmisega nõus polnud. Söögikoha juht aga kinnitas, et CeCe on nende tublimaid töötajaid, kes on alati varem kohal ja lahkub pärast tööd kõige hiljem ning on iga penni jootrahast väärt.

10. Sel aastal aga jäi räppar Game vahele eriti madala trikiga. Ta käis Hollywoodis grillrestoranis söömas ning säutsus foto kelnerist Eme Ikuakorist, kes hoidis käes 6000 dollarit. Räppija väitis, et ta jättis selle kõik kelnerile jootrahaks, kuid meelelahutusportaal TMZ selgitas välja, et tipp oli tegelikult vaid 250 dollarit. Kuigi ka see on suur summa, oli tegu siiski haleda vahelejäämisega, kus kuulsus üritab end paremast valgusest näidata.

Loo allikaks on Oddee.com