Vähemalt nii arvab William Bernstein, investeerimisfirma Efficient Frontier Advisors kaasasutaja, kes avaldas hiljuti e-raamatu "If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly", vahendab Business Insider.

Raamat on tasuta kättesaadav mehe veebilehel ja maksab vähem kui 1 dollar Amazonis. New York Timesi lugu Bernsteinist on juba mitmeid päevi väljaande kõige enam e-posti teel edasi saadetud artiklite hulgas.

Mõned nõuanded raamatust

Kas sa usuksid, kui sulle öeldakse, et on olemas selline investeerimise strateegia, millest isegi 7-aastane saaks aru, mis võtab aastas 15 minutit sinu ajast ja edestaks pikemas perspektiivis 90% finantsspetsialistidest ning teeks sinust aja jooksul miljonäri?

See on võimalik. Alusta sellega, et säästa 15% oma palgast alatest 25ndast eluaastast ja pane see näiteks isiklikule pensionikontole . Jaga see 15% võrdsete summadena kolme erinevasse avatud investeerimisfondi.

1) A U.S. total stock market index fund
2) An international total stock market index fund
3) A U.S. total bond market index fund

Aja möödudes on nende fondide kasvumäär erinev. Kord aastas tuleb neid summasid kohendada nii, et nad oleksid taas võrdsed (see võtab 15 minutit aastas, eeldusel, et sul on automaatne säästuplaan).

Kui sa suudad nii käituda kogu oma tööea vältel, võidad sa suure tõenäosusega professionaalseid investoreid. Veel enam, sa saad mugavalt pensionile minna.