Publik kogus kokku tuntud inimeste arvamused 13. kuupäevast, mida nad Publikuga jaganud on.

Laura Põldvere hirmu ei tunne

Lauljatar Laura Põldvere tänase kuupäeva ees hirmu ei tunne, sest müstika ja ebausk on talle võõrad.

"Pigem võib mõni teine kuupäev palju hullem olla," rääkis Laura Publikule, et 13. kuupäev ei tähenda talle ei õnne ega õnnetust.

"Kui must kass üle tee jookseb, siis võib-olla hetkeks jään mõtlema, aga 20 sekundi pärast on mul juba meelest läinud, et see kass üldse üle tee jooksis," naeris Laura.

13. kuupäeval sündinud Aivar Riisalu läks koju sünnipäeva tähistama. Kodus ei oodanud aga keegi.

Aivar, kes just tollel "kohutaval" kuupäeval ilmavalgust näinud, arvab, et tegu on täpselt samasuguse päevaga, kui iga teine. "On ehk mõningaid fundamentaalseid arusaamatusi olnud suhetes ja perekonnas," rääkis ta Publikule.

"Näiteks saabusin kord enda sünnipäeval koju kindla teadmisega, et mind seal teised pereliikmed ees ootavad. Selgus aga, et seal polnud hingelistki ja pidin iseenda seltskonda nautima."

Terje Aru: ebausuga seotud asjad on jäänud puberteediaega

"Ma pole kunagi selle peale mõelnud, kas tunnen reede ja 13 ees hirmu. Kui aus olla, on see mulle täiesti arusaamatu," räägib ärinaine Terje Aru.

"Ma ei mõista seda hirmu. Minu jaoks on see päev nagu iga teinegi," ütleb ta Publikule.

Terje ei pea ennast ebausklikuks tüübiks. "Kõik sellised asjad on jäänud puberteediaega. Hiljem pole ma sellele enam mõelnud."

Tõsi, Teje Aru elus on siiski üks maagiline kuupäev. Nimelt abiellus naine oma pikaaegse elukaaslase Aleksandriga kuupäeval 08.08.08. Paaril kasvab kodus poeg.

Krista Lensin: olen küll ebausklik, aga numbrit 13 ei karda

Ajakirja Kroonika peatoimetaja Krista Lensin asus tööle 13. aprillil.

"Mul ei ole selle kuupäevaga halbu kogemusi olnud. Esimesel päeval, kui asusin Kroonikas tööle, said ilmselt kõik osa minu äpardustest tuletõrjujatega. Aga kõik juhtus nagu ikka mitte minu algatusel, kuid minuga ja täiesti ootamatult ning koomiliselt. Mis teha, tegijal ikka juhtub!" räägib Krista Publikule.

Küsimuse peale, kui ebausklik Lensin on, vastab ta: "Ma olen küll ebausklik, sülitan musta kassi nähes, koputan vastu puulauda, istun kohvril enne teeleminekut, kardan soola kukkumist ja igasugu muud janti veel, aga numbrid mind ei häiri, eriti 13, mis on nii maagiline ja võluv. Ma elan ise korteris 13!"

Lensin meenutab: "New Yorgis elades avastasin üllatuseks, et pilvelõhkujates puudub 13 korrus, seda lihtsalt ei märgita, vaid asendatakse mingi kujundiga! Veidrad inimesed!"