Kolm kuud kestva missikooli vältel külastavad Miss Raplamaa kandidaadid mitmeid erinevaid ettevõtteid ning missigraafikus on ka palju esinemisi.

Missikool algas kolmepäevase laagriga, kus toimusid peamiselt kõnni- ja tantsutunnid. Lisaks olid päevakavas erinevad loengud — Liis Valdmets viis kandidaate kurssi tööalase seadusandluse ja lepingutega, Imbi Kalberg rääkis tüdrukutele etiketist ja Merliis Sulg viis läbi loengu, kus jagas soovitusi avaliku tähelepanu ja stressiga toimetulekuks ning selleks, kuidas jääda iseendaks ja enesekindlaks.

Kandidaadid kohtusid ka juuksurisalongi Sibelle juuksuritega, kes rääkisid juuksehooldusest ning lisaks arutati fotosessioonide ja finaalvõistluste soengute valiku üle. Kandidaatide seas tekitas kõige enam elevust kohtumine talendivooru juhendaja Piia Põdraga, kellega koostöös koostati juba esimesel kohtumisel talendivooru etteastete kondikava. Samuti toimus vestlusring Miss Raplamaa 2013 esikolmikuga, kes jagasid oma kogemusi ja soovitusi. 

Ettevõtetest on tüdrukud külastanud Sillaotsa Talumuuseumit, kus kõik neiud said leiba küpsetada, küünlaid valmistada ning neile tutvustati vanaaja jõulukombeid ja mänge.

Jaanuari teises pooles kohtusid tüdrukud Floris ilusalongi omaniku Ave Siimariga, kes andis näpunäiteid kauni päeva- ja õhtumeigi tegemiseks.

Kõige enam ärevust tekitas Atla Mõisa külastus, kus igaüks sai kaunistada valgest savist valmistatud vaasi. Lisaks tegi mõisarahvas ekskursiooni mõisapoes, tootmisruumides ja eksklusiivselt lubati kandidaate ka mõisa peahoonesse.

Kuu lõpus toimus kohtumine Rapla Rotary klubi liikmetega, kus esmalt tutvustati tüdrukutele klubi tegemisi. Seejärel pidi iga kandidaat ennast tutvustama ning vastama klubi liikmete poolt esitatud küsimustele, mis hõlmasid nii poliitikat, Rapla maakonna tundmist kui ka lihtsamaid teemasid mõistmaks, milline on kandidaatide nägemus tulevikust ning millised on nende ambitsioonid. 

Missikooli esimesel kuul toimus ka esimene suur esinemine. Missid esitasid oma tantsunumbri ja enesetutvustused JCI Aasta Alguse Peol, millele lisaks toimus ka moeshow kaunites Donna Nordica kleitides. 

Ettevõtete külastustele lisaks toimuvad pidevalt ka tantsutrennid, kõnni- ja kõnetehnika tunnid.