Luunja Keskkooli TOREkad tähistasid oma koolis TORE sünnipäeva erilisemalt kui tavaliselt. Eelneval päeval valmistati ilus ja magus küpsisetort, mida söödi alles järgmisel õhtul. Päeva alguses külastati algklassi õpilasi TORE elevandiga ning jagati peale sünnipäevalaulu laulmist väikestele ka kommi. Kui tavaliselt jääb meelde hea ja magus tort, siis seekord jäi meelde laste rõõmus nägu, säravad silmad ja naeratavad suud, rääkisid Elis, Sandra ja Kevin.

Kolga Noortekeskuse TOREkad olid konverentsil esimest korda. "Saime teada, millest koosneb TORE majandusaasta aruanne, millised olid selle aasta tulud ja kulud ning hääletasime kõige toreda poolt. Meile näidati eelmise aasta eredamaid hetki ja tutvustati tulevasi ägedaid üritusi."

Rääkides koolinoortega sellest, mida TORE neile andnud on, kõlasid erinevad vastused. Kaido Türi Põhikoolist ütleb, et TOREst on ta saanud palju uusi tutvusi ja kogemusi ürituste korraldamises. Kehtna Põhikooli tüdrukud, kes ei ole veel ametlikult TORE liikmed, aga loodavad nendeks peagi saada, lisavad: "Loodame saada sellest organisatsioonist palju uusi tutvusi, kogemusi erinevatel aladel ja laiendada silmaringi." Sten Kehtna Põhikoolist nõustub tütarlastega ja lisab, et soovib saada julgemaks inimeseks.

Küsisime TOREkatelt, miks võiks igas koolis Tugiõpilaste Oma Ring Eestis olla. Jaana, Sandra ja Carl Lustivere Põhikoolist selgitasid, et TOREkad on õpilased, kes märkavad teisi õpilasi, keda kiusatakse. Torekad kutsuvad kiusaja enda juurde ja räägivad kiusajaga, et miks ta kiusab teisi õpilasi. Kui nad on kiusajaga rääkinud, räägivad nad sellega, keda kiusati. Lõpuks kutsuvad TOREkad mõlemad kokku ja üritavad jõuda üksmeelele. Kui on üksmeelele jõutud, panevad nad teema lukku.

"Ma arvan, et TOREst saab palju uusi sõpru ja tuttavaid" räägib Merilyn Viimsi Keskkoolist. "Tänu uutele TORE sõpradele on meie elud üpriski palju muutunud," lisab tema kooliõde Egle. "Kuigi kõiki TOREkatest sõpru ei pruugita näha muul ajal kui iga-aastasel konverentsil ja suvekoolis, mõjutavad nad minu olemust ainult paremuse poole," kinnitavad mõlemad justkui ühest suust.

Töötuppa sattus ka Rapla Vesiroosi gümnaasiumi noormees Olaf: "Ma tulin siia gruppi, kuna mind huvitab meedia ning ajakirjandus. Varem olen kirjutanud lühiartikleid Eesti Ekspressis ning olen olnud ka lehepoiss.
Tegelikult ei oleks ma täna osanud arvatagi, et ma mingisse meediagruppi satun. Alguses mõtlesin tulla hoopis raadiot tegema, kuid mu õpetaja Edmund oli tähtsal koosolekul ning raadio jäi ära."