Christin:

Mina olen aktiivne 18-aastane neiu, kes armastab auto-ja ratsasporti. Olen alati olnud sportliku eluviisiga ning  tean, mida elus saavutada tahan.
Minu hobiks ei ole klaasi tõstmine ja  muude meelemürkide tarbimine erinevatel koosviibimistel. Ma käin tööl  ja õpin gümnaasiumis, et saavutada oma eesmärgid. 
Autoringrada on üks hobi, millega ma soovin väga tegelda, et liikuda oma vanaisa A. Sootsi jälgedes!

Minul on toredad mälestused koosviibimistest, mida saan ka teistega aastaid hiljemgi jagada. Kahju, et paljudel noortel  neid pole! Noorus on elamiseks ja nautimiseks, mitte  pohmelli ravimiseks!

Siim:

Olen 15-aastane ja tegelen motokrossiga. Paljudel tuttavatel ja sõpradel on kombeks kahjustada oma tervist tubaka või alkohooliga. Sageli tuleb ette olukordi, kui keegi pakub mulle mõnda tubakatoodet või lonksu mõnest alkohoolsest joogist. Kuid mina lausun pakkujatele alati "Ei, ma ei soovi oma tervist rikkuda ja lõpeta ka sina oma tervisega mängimine" Kui mina suudan öelda tubakale ja alkoholile ei, siis suuda ka sina seda teha!

Keidi:

Olen 18-aastane, noor ja aktiivne tütarlaps. Olen enamuse oma noorusest veetnud trennis. Tegelesin kaheksa aastat aktiivselt ujumisega ning kuna vesi on alati olnud mulle väga südamelähedane, otsustasin ühel hetkel jätkata oma sportlaskarjääri sõudmisega. Nüüdseks olen aktiivselt sporti teinud 12 aastat, mis on kolmveerand aega kogu mu elust. Treeningtunde ja saavutusi on nende aastatega kogunenud meeletult. Olen sõudmises ka kahekordne Eesti meister.

Tänu kiirele ja sportlikule elukäigule on trenn tulnud alati enne mõnda pidu või niisama chillimist. Ükspuha kui raske või kerge trenn on olnud, on see alati andnud meeletult palju jõudu ja enesekindlust ning teadmist liigun õigel teel. Tänu sellele on alkoholist ja suitsetamisest loobuda olnud hästi kerge. Teadmine, et kui ma võtan kasvõi lonksu alkoholi, nullib see ära trenni, mida ma enne peole minekut tegin.

Sõpradele on alati olnud raske selgitada, et miks ma kunagi ei joo ega suitseta. Piisavalt palju on tulnud kommentaare, et ma ikka olen nõrk, ei joo ja rikun peo ära. Aga pidu saab toimuda ka ilma alkoholita. Ning ajapikku hakkasid ka sõbrad seda aktsepteerima. Nüüd on neil hea, sest alati on olemas kaine autojuht, kes neid õhtuti ühelt peolt teisele viib ja õhtu lõpuks koju toimetab.

Robi:

Hei, olen 12-aastane Robi ja mängin kaheksandat aastat jalgpalli.
Pean väga oluliseks tervislikku toitu, kindlasti puu- ja juurvilju, mis mõjub hästi minu kasvavale organismile. Tahan tulevikus kindlasti olla Eesti koondise jalgpallur ja selleks jälgin vanemate nõuandeid ja söön, joon  ainult kõike seda, mis on mulle hea.

Kirjuta meile ka oma loost - kasuta selleks veebivormi või e-posti noortehaal@delfi.ee!