Pildistamine kui selline on Mari-Liisi juba juba päris pikka aega huvitanud: "Üsna väiksena, kui fotograafia pigem mu ema hobiks oli, otsisime me parimate sõbrannadega kokku palju ilusaid riideid, laenasime mu emalt fotokat ja klõpsutasime kokku tuhandeid erinevaid pilte. Sel ajal ei olnud ma aga kursis fotoka erinevate funktsioonidega ning põhiline oli see, et saaks lihstalt hästi palju pilte teha. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkasin ma oma ema kõrvalt fotoka ja pildistamise kohta õppima ning aru saama sellest, kuidas tegelikult kogu pildistamise protsess välja näeb," räägib Mari-Liis. Tõsisemalt on neiu fotograafiaga tegelenud aga umbes 1,5-2 aastat ning seda ikka hobikorras. Samas tõdeb Mari-Liis, et hobikorras fotograaf olemine ei välista kirge ning viimast tuleb tal iga pildistamisega aina juurde.
Kõige enam armastab ta inimeste pildistamist: "Kõik inimesed on niivõrd erinevad ning igal ühel on midagi sellist, mis muudab tema pildistamise unikaalseks ja huvitavaks tegevuseks," kirjeldab ta.
Kuigi stuudios on head võimalused valgusega mängimiseks, armastab noor fotograaf väljas töötada: "Mulle meeldib, kui saan enda modelle tegevuses hoida ning neid liikumise pealt pildistada, nii on võimalik kinni püüda loomulik emotsioon, mis mõjub enamjaolt usutavamalt kui tuim poseerimine."
Inspiratsiooni ammutab neiu fotograafiaalaseid raamatuid lehitsedes ning teiste fotograafide töid vaadates. Lisaks sellele on Mari-Liisil üks inspireeriv sõbranna Angela Aland, kellel on alati rohkelt põnevaid ideid ning kellega koostöös alati midagi vahvat sünnib. Tulevikus loodab Mari-Liis luua vingeid ning pilkupüüdvaid reklaamfotosid.
Mari-Liisi jaoks tekitab fotograafia eelkõige põnevust: "Ma tegelikult ei tea enne pildistamist mitte kunagi, kuidas näeb välja modelli-fotograafi vaheline suhe." Tüdruku arvates vajab fotograafiks olemine üsna suurt julgust ning eneseületust. Neiu hindab ka inimesi, kellega ta koostööd teeb ja mõistmist, et fotograafi töö ei seisne vaid pildistamises: "Peale pildistamist saab alguse veel pikem ning olulisem töö, mis kujutab endast piltide läbitöötamist ning töötlemist, tänu millele valmivad kõik need kaunid ja silmapaistvad fotod, mida me internetis igapäevaselt näeme."

Mari-Liisi tegemistega saad end kursis hoida tema Instagram lehel (mariliisko_photography) ja blogis!