“Eelmine aasta kogusime 15 prügikastiga umbes 300kg plastikjäädet. Sellest sai valmistatud 10 lillekasti, mis said kingitud Viljandi linnale. Need paigutati Arkaadia aeda, kuhu iga linnakodanik saab neid uudistama minna. Eelmise aasta katse-eksitusmeetodi tagajärjel oleme teinud parandusi selle aasta prügikastidele. Tegime ägedama disaini – kolmnurksed prügikastid, millel peal on topsikujulised augud viitamaks, millist prügi sinna visata võib. Üritame muuta oma plasttaara äraandmise võimalikult lihtsaks ja mugavaks, see on prügi sorteerimises oluline komponent. Prügikastid on sellel aastal silmapaistvamad ja neid leidub üle kahe korra rohkem, “ lausus PlastRexi turundusjuht Egon Eiche.

“Viljandiga koostöö on viinud meid kokku ka teiste festivalidega. Lisaks “folgile” on meie prügikastid püsti ka Intsikurmu muusikafestivalil Põlvas ja ka augusti keskel toimuval Arvamusfestivalil. Kõik nad on meid ise üles leidnud ja meile meeldib aidata kaasa inimeste keskkonnateadlikkuse tõusule ja proovime sammhaaval muuta inimeste sorteerimisharjumusi. Igasugune koostöö on teretulnud! Usume, et järgmine aasta oleme veel võimsamalt väljas oma plastiku kogumise kampaaniatega.“ sõnas Eiche.

“Meie eesmärgiks on sellel aastal 300kg asemel koguda kokku festivalidelt üle 1000kg plastikjäädet. Koos heade inimestega on see kindlasti võimalik. Teeme midagi head ja muudame maailma. Sellest projektist võidavad kõik, “ märkis ettevõtte juhatuse liige Aarne Saareväli.

PlastRex on kuumtöötluse läbinud toiduainetööstuse plastikpakend, mis on täielikult toksiliste ainete vaba. Olles valmistatud kaheetapilises tootmisprotsessis koduse majapidamise plastikjäätmetest, on see ka eriti keskkonnasõbralik, aidates nii vähendada meie keskkonda saastavate jäätmete hulka, andes neile optimaalseima kasutusala ja säästes väärtuslikku puitu.

Fakte:

Ühe 2m X 2m liivakasti tegemiseks kulub 7727 topsi
1 plasttops kaalub 11 g
12 milj kilekotti põhjustab 240 t jäätmeid
50 000 tonni plastikjäätmeid tekib Eestis aasta jooksul
1 minutis kasutatakse maailmas ligi miljon kilekotti

Kui tahad üllasse eesmärki ka oma prügiga panustada, siis otsi selliseid kaste: