Üks selliseid teemasid on näiteks arvutimängude mõju noortele antud teemal on vaieldud mitmete argumentidega millest kahjuks ainult vähesed on objektiivsed, see on arvatavasti pähjustatud iga inimese isiklikest kogemustest ning tõekspidamistest.

Juhtumeid, kus eelkooli ealised lapsed lasevad mõne oma lähisugulase maha on õõvastavalt palju, sellistes olukordades on tihti patuoinana kasutatud arvutimänge soovimata või viitsimatta teemasse piisavalt süveneda.

Uuringuid antud teemal on tehtud palju usaldusväärsete ja mitte nii usaldusväärsete organisatsioonide poolt, üks prominentsematest uuringutest viidi läbi Suurbritannias kus 10 aastat kestnud ja 11 000 last kaasanud uuringus uuriti ekraanipõhise meelelahutuse mõju lastele.

Uuringus leiti et arvutimängude pidev mängimine ei too endaga kaasa negatiivseid tagajärgi laste jaoks selle asemel leiti et üllatavalt suuri käitumist muutvat mõju avaldas lastele liigne teleka vaatamine. Ühesõnaga võivad arvutimängude tulihingelised vihkajad veidike rahulikumalt magada teades, et samal ajal kui võsuke allkorrusel kolle ja inimesi notib ei hau ta kurja plaani seda järgmine päev koolis jätkata.

Ma ei üritagi väita, nagu arvutimängud oleksid ilma igasuguse negatiivse mõjuta kuid vägivaldsete mõjude asemel seisnevad need mõjud hoopis raisatud ajas. Kuid lisaks raisatud ajale on teadlased leidnud et arvutimängud tuimestavad lapsi vägivalla suhtes teadlased leidsid et veriseid videosi ja nii edasi, vaadates ei reageerinud mängurite keha samamoodi kui inimeste omad kes ei olnud varemalt arvutimängudega kokku puutunud nimelt nende pulss ei tõusnud sama palju ja hormoonide tasemed jäid suhteliselt muutumatu.

Lisaks võib miljonites eurodes üles lugeda saamata jäänud kasu mis tuleneb arvutimängudele kulutatud ajast, juhtub ju tihti nii et noorpere asub pärast kooli kodutööde tegemise asemel otse arvuti taha et päeva jooksul tekkinud pingeid maandada ja aeg maha võtta. Võiks ju seda aega meelelahutuse asemel millegi produktiivsema nimel kasutada nagu näiteks enda arendamiseks.

Aga ka videomängudel on oma arendav pool, paljud neist arendavad nt koordinatsiooni ja loovat ning loogilist mõtlemist. Selline parandatud mõtlemine toob tegelikult ju ringiga oma ajalise kahju tagasi. Kui seda kõike arvestada võiks öelda, et arvutimängud on arendav ja lõbus meelelahutus kogu perele kokkuvõtteks võib öelda, et arvutimängudel on omad head ja pahad küljed ja et kontrollitud koguses on ta pigem positiivne aga nagu iga asjagagi võib selle kuritarvitamisel kehvasti minna.

Lõppude lõpuks on see ikkagi iga inimese oma asi aga teaduse ja minu isiklik arvamus on see et arvutimängud ja nooruse vägivaldsus ei oma seost.