Tekkis väga palju erinevat vastukaja. Oli neid kes olid vesti poolt, vastu või erapooletud. Ise olen mõnes mõttes erapooletu, kuid samas võib mind vahel vihastada need reeglid mis koolivesti kandmisega kaasnevad (nt: kapuutsiga pusasid/jakke/särke ei tohi enam kanda). Ma saan aru, et vesti kandmine on nüüdsest veel üks sümbol meie koolile, aga seda sunnitakse kandma ka palavaimates klassides juba täiesti suvistel kevadpäevadel, mil klassis istumine on lausa piin. Talvel on vest vahel kasuks, vahel mitte. Näiteks kui kooli siseruumides on jahe või isegi külm, on koolivest hea ja soe. Aga kui panna selle alla (peal ei tohi mitte mingil juhul olla) mingi pusa, mis väga levinuna on kapuutsiga, hakkab palav.

Kooliastmeti on vesti värvilahendused erinevad: 

I kooliaste (1.-3. klass) - helesinine, kuldne XXI
II kooliaste (4.-6. klass) - kirsipunane, hõbedane XXI
III kooliaste (7.-9. klass) - hall, hõbedane XXI
Gümnaasium (10.-12. klass) - must, kuldne XXI

Värvi poolest eelistaksin mina kõige enam musta, sest see sobib värvi poolest kõigega. Samas kirsipunast või helesinist mitte. Ise pean nüüd algavast õppeaastast kandma halli vesti, mis ei ole nii hull, kuid ka mitte kõige parem. :D

Vesti kasutusele võtu ajal oli minu, ja ka paljude teiste (ka lapsevanemate) arvates, veidi imelik see, et need klassid, kes järgmisel õppeaastal kooliastet muudavad, pidid vesti ostma, kuigi kooliaasta lõpuni oli vähem kui pool aastat ja järgmisel aastal tuleb niikuinii uus osta.

Vest maksab 275.- ja paljudel peredel pole seda raha, et iga aasta uus osta.

Vest on valmistatud meriino villast ja akrüülist, vasakule on tikitud kuldse või hõbedase niidiga kooli tähistav sümbol - XXI (akrüüli on seal 50% ja see kulus juba poole aastaga topiliseks.)

Koolil on ka oma müts, mida tuleb kanda aktustel, ja kooli päevik, mis on kohustuslik.