See on tohutult suur probleem Ameerikas ja see probleem aina suureneb. Kõige hullem on aga see, et viimase neljakümne aasta jooksul on ülekaaluliste inimeste arv (protsentides) Ameerikas kolmekordistunud. Tegin ülikooli jaoks sellel teemal natuke uurimustööd ning tulemus, mis ma leidsin, oli hirmuäratav. Minu arvates ei tee Ameerika eriti midagi selleks, et seda suurt probleemi parandada. Valitsus peaks samuti sekkuma ja võtma üheskoos midagi ette, sest nii ei saa edasi minna.

On vaja teha midagi, mis aitaks ülekaaluliste inimeste arvu vähendada, mitte suurendada. Mulle tundub, et valitus ei tee selle probleemi heaks mitte midagi. Ameerika peab hakkama selle probleemi kallal töötama ja vastu võtma kiired otsused, mis aitaks probleemi lahendada.

Tekib küsimus: Mis saab näiteks kümne või kahekümne aasta pärast? Ülekaaluliste inimeste arv suureneb kogu aeg ja selle võrra tekib üha rohkem probleeme inimeste tervises. Ülekaalulisusest tuleneb ka palju haigusi, millest mõningad on isegi surmavad ja väga palju ameeriklased ka surevad. Iga kord, kui mina Ameerikasse lähen, võtan ma esimese nädala kohe mõne kilo juurde.

See tõestab seda, et probleem on nende toidus ja selle sisalduvuses. Ma ei taha sellega öelda, et inimesed ei ole süüdi. On küll ja kuidas veel, kuid toit on Ameerikas kah teistsugune. Linnades on iga nurga peal kiirtoidu restoranid (McDonald's, KFC, Burger King, Wendy's, Taco Bell, Arby's, Denny's, Subway ja paljud teised), kus suur osa ameeriklastest ka toitub. Kui ma Burger Kingi üks kord sööma läksin, siis vaatasin, palju üks hamburger kaloreid sisaldas.

Ühes keskmise suurusega burgeris on üle tuhande kalori (mõnes rohkem, mõnes natukene vähem). See oli viimane kord, kui ma Burger King kiirtoidu restoranis sõin. Üleüldse üritan ma neid viimasel ajal vältida. Nagu Ameerikas väga tuntud doonutsite ja saiakeste keti ''Dunkin Donuts'' hüüdlause ütleb ''America runs on Dunkin'' (eesti k. tõlg - ''Ameerika toitub Dunkin-ist''), siis minu arvates kehtib see hüüdlause iga kiirtoidu keti kohta. Kui ma Ameerikast tagasi Euroopasse (Eestisse) naasen, võtan ma esimese nädalaga kõik lisakilod maha, kuigi söön nii nagu ma sõin ka varem. Sellega tahan öelda seda, et toit on hoopis teistusugune Ameerikas ja see on üks mitmetest põhjustest, miks on ameeriklaste ülekaaluliste arv nii suur.

See probleem ei ole ainult täiskasvanute seas, see on igas vanuses. Probleemid hakkavad juba väga noortest peale. Suure osa päevast veedavad lapsed koolis. Kuigi põhirõhk on koolides haridusel, võiksid koolid ka muretseda laste tervise pärast. Koolides võiksid õpetajad rääkida selle probleemi tõsidusest ja proovida lapsi innustada sööma tervislikumat toitu. Seda peaksid tegema eelkõige lapsevanemad kodudes, kuid uuringud on näidanud, et seda väga palju ei tehta, kuna väga paljud vanemad on ise ülekaalus.

Enamikes koolides serveeritakse lõunasöögiks väga ebatervislikku toitu (ka hamburgereid, hot doge, friikartuleid jms.). Lisaks sellele on koolides suured müügiautomaadid, kus müüakse samuti väga palju ebatervislikku toitu nagu kartulikrõpsud, komme ja karastusjooke, mis kõik sisaldavad palju kaloreid ja kahjulikke aineid. Mina hakkasin ise Ameerikas olles tähelepanu pöörama toodete ja toitude sisaldusele (rasvad, kolesterool, kalorid). Minu arvates on see väga tähtis.

See probleem ei ole otseloomulikult ainult Ameerikas, kuid Ameerikas on see kindlasti kõige suurem. Inimesed peavad suutma loobuda kiirtoidu restoranides söömisest ja hakkama mõtlema oma tervisele. Et probleem hakkaks vähenema, peab riik (valitsus), meedia, koolid, laste puhul lapsevanemad, abistama ja valgustama inimesi, kui suur probleem see on ja mida teha selleks, et seda parandada.