Mul on kehakaaluga olnud probleemid juba titest saadik, sündisin ka 4.0 kilosena. Nüüdseks olen 13, ja kehakaal on normaalkaarust tõsiselt palju suurem! Iga aastaga tõusis kaal märkamatult, ja palju. Kuid sellest sügisest muutsin ennast.

Esiteks keeldusin magusast- jah, ja sellega ma olen juba hakkama saanud 7 nädalat, ei kisselle, kommi, kooki, kringlit, marmelaadi, piparkooki, magustoitu, jäätist, ei midagi magusat. Öeldakse küll, et magusat ja suhkruid on meil vaja. Ei ole ikka küll, mis minus muutunud on? Ei erilist, pigem energiat, elurõõmu, tahtejõudu ja julgust on juurde tulnud. Julgust ja ka tahtejõudu saab juba sellest, kui keegi teeb sulle komplimendi, et sa näed hea välja. Kuigi ma pole küll mingi tagasihoidlik tüdruk kunagi olnud. 

Kadusid ka karastusjoogid, mida varem meeletult olin armastanud.

Kadunud on ka rämpstoit(hamburger, friikartulid, kartulikrõpsud jne..).

Prügikasti läksid ka ketsup, majonees, või ja dipikastmed.

Avastasin enda jaoks ka päevas 5 korda söömise(see tähendab, et tuleb iga paari tunni tagant midagi väikest põske pista). Mida ma tihti kinni ei pea.

Olen avastanud endale meeletult palju uusi toite, mida varem proovima nõus ei olnudki. Näiteks mulle meeldib nüüd meeletult ahjulõhe ja tatar, mida ma varem sõin öökides.

Puu- ja köögivili- Nüüd söön ma meeletus koguses värsket salatit( hiinakapsas, tomat, kurk, sibul), millest ma eales ei tüdine. Puuviljavaagen on meil alati täis pirne, õunu, apelsine, mandariine, banaane, melonit, kiivit ja kõiksugu muud.

Jutu mõte on see, et kui olen lugenud siit kahe lapse murelikku kirja, et nende kehakaal on suur, siis soovitus teile- ärge sööge magusat. Ainuüksi see aitas mul maha võtta 7 nädalaga 6 kilo. Liikumiseks piisab ainult pisike jalutuskäik päevas.  Kindlasti on igas lapse, ja ka täiskasvanu südamesopis see enesekindlus ja tahejõud, et võtta maha paar kilo! Mina saavutasin rohkem, kui ma lootsin. Aga ma jätkan seda kindlasti edasi! Ja märgake inimesi ja tehke neile rohkem märkusi, et nad on midagi head saavutanud!