On olemas isegi neid, kes ilmtingimata proovivad hetke moega kaasas käia ja vastavalt sellele oma garderoobi uuendada. Mõned noored on aga sellised, kes lihtsalt soetavad endale vahetevahel mõne moodsa eseme, aga samas ei ole mood nende jaoks midagi eriti tähtsat. Ma ei arva, et mood on mõttetu, aga ma leian, et see on pisut igava võitu, kui paljud püüavad moega kaasas käia.

Tänavapildis näeme igapäevaselt liikumas suhteliselt sarnastes rõivastes inimesi. Kas pole mitte üksluine? See näib nii tavaline, et paljud inimesed on niiöelda moodsalt riides ja me ei pööra neile erilist tähelepanu, sest nii paljudel inimestel on sarnased rõivad. Hoopis rohkem tõmbavad tähelepanu inimesed, kes kannavad midagi sellist, mida eriti tihti ei näe.

See on midagi uut, midagi hoopis teistsugust, kui see moodne värk. Lisaks sellele, et moega kaasaskäimine võib natuke igav olla on see ka kulukas. Te nüüd mõelge, kui tihti peab oma garderoobi uuendama või hoopis välja vahetama. See on ikka päris kulukas, aga eks see kõik oleneb oma rahakoti paksusest.

Jah, tõesti on osad rõivad kenad, mis on hetkel moes, aga samas on ka palju sellist, mis mind absoluutselt ei köida. Olen veendunud, et ka need, kes moega kaasas käivad on mõelnud, et no see riietusese pole kohe üldse minu maitse. Kõigest sellest hoolimata ta kannab seda riietust, sest ta tahab iga hinna eest moega kaasas käia - olgu see kui raske tahes, ta tahab seda teha!

See mood on just kui hasartmäng, millest võib sõltuvusse jääda... Ja sarnaselt hasartmängudele on raske sellest sõltuvusest vabaneda. Inimesel tekib mingisugune kirg selle moe suhtes ja nii ta on sunnitud hakkama seda pingsalt järgima, millest uusimad ajakirjad jutustavad. Nähes midagi uut, peab ta kohe tormama riidepoodi ja ostma sealt kõige moodsamad asjad...

Kõige kurvem on selle juures see, et inimesed ostavad ostuhulluses endale midagi sellist, mida nad eales selga ei sooviks panna. Hiljem tuleb neil seda aga teha, sest raha niisama ei raatsi keegi raisata... Ma mõistan seda, kui ostetakse midagi sellist, mida südamest soovitakse kanda, aga mulle jääb mõistmatuks see, kui ostetakse midagi, mis absoluutselt ei meeldi.

No, toome näite: su lemmikvärvid on must, valge, sinine ja sa vihkad kategooriliselt lillat värvi. Mõni aeg hiljem saad teada, et lilla värv on moes ja sa lähed seda lillat asja ostma. Miks? Milleks?

Kallis lugeja, kas sina käid moega kaasas? Jäta kommentaar!