"Täna Kaarli Kirikus toimunud kontserdil sattusid ligemale paarsada külastajat üllatuse osaliseks, kui 20 minutit enne kontserdi
algust ei olnud alles ühtegi istekohta. Tekib küsimus, miks ei piirata piletimüüki vastavalt istekohtadele? Jah, Kaarli kirikus puuduvad nummerdatud kohad, aga kohtade arv peaks ju korraldajatele varem teada olema.

Olen väga pettunud, see on puhas kommerts ja liigne esinejate ja korradaja rahaahnus. Müüa jõulukontserdile pileteid kõvasti rohkem kui on kohti, on ilmselgelt petmine. Paljud vanemad inimesed, lastega pered, noored inimesed lihtsalt seisid püsti kuigi olid pileti eest maksnud minimaalselt 23€. Arvan, et selline ei tohiks ükski jõulukontserdi elamus olla," kirjutas Delfile üks murelik lugeja.

Teine kontserdil kohal viibinud Delfi lugeja tõdes samuti, et pool tundi enne ürituse algust kohale tulles ei olnud enam võimalik istekohta leida. Püsti seisis väga palju inimesi, nende hulgas ka vanureid ja perekondi.

Kontserdi korraldaja Villu Veedla tõdes, et probleem oli olemas, kuna neil ei õnnestunud paigutada Kaarli kirikusse 100 lisatooli.

"Me ei saanud lõpuks siiski 100 lisatooli paigaldada, nagu algselt plaanitud. Aga see, et vanemad inimesed pidid püstijalu seisma, ei vasta nüüd küll tõele. Muretsesin personaalselt inimestele, kes istekohast ilma jäid ning kellele seismine oli selgelt vastumeelt, tooli kiriku tagaruumidest," sõnas Veedla.

Piletite peal on kirjas ka informatsioon, et istekoht ei ole garanteeritud ja samuti soovitatakse tulla varakult. 20 minutit enne ürituse algust saabumine ei ole korraldaja sõnul piisav.

Veedla sõnul tegemist paljuski nooremale mitte puhtalt vanemale sihgrupile suunatud kontserdiga, kellele püstijalu kontserdi kuulamine ei tohiks raske olla.

"Suvetuuridel seisab samuti suur osa inimesi kontserdi ajal püsti ning sellest probleemi ei leita. Kirik kontsertpaigana ei võrdu kontsertsaaliga ehk siis ma ei leia, et sellises situatsioon püstijalal vaatamine oleks midagi väga ebaeetilist tervele nooremale inimesele," põhjendas Veedla.

Korraldaja lisas, et Inese ja Oti jõulutuur on üks läbi aegade kõige suurema publikuhuviga tuur ja peaaegu kõik kontserdid on tänaseks välja müüdud.

"Tegu on ilmselt ühe läbi aegade kõige suurema publikuhuviga jõulutuuriga Eestis ning tänasest (eilsest - toim.) kontserdist jäi ilma üle 1000 inimese, kes oleks soovinud," sõnas korraldaja.

Kuigi müük on toimunud arvestades kirikute mahutavust ei saa korraldaja sõnul ta ka tulevastel üritustel kõikidele istekohta garanteerida.

"Nendel inimestel, kes mitte mingil juhul seisma pole nõus ning kellel pole võimalik varakult kohale tulla kontsertpaika istekoha võtmiseks, on soovitatav pigem pilet müüa mõnele soovijale, kellele see probleem pole ja kes hetkel väga usinalt otsivad võimalusi kontserdi nägemiseks," lisas Veedla.

Korraldaja täpsustas, et piletihind ei olnud minimaalselt 23 eurot, suurem osa külastajaid soetas pileti siiski 18 või 16 euro eest.