Isiklikult plaanin astuda Londonis asuvasse Saint Martinsi ülikooli ja õppida seal disaini. Selle kooli valisin just loomingulise õhkkonna, hea kuulsuse, toreda õpilaskodu ja koolimaja ning mitmekülgse õppe pärast. Saint Martinsi kolledž on mulle huvi pakkunud juba viiendast klassist peale. Sel ajal hakkas mind ka disain huvitama.

Eesti koole ei tasu siiski maha materdada. Näiteks Tallinna ja Tartu ülikoolid on suurepäraste võimalustega. Ma arvan, et enamustel noortel on asi kinni töökohas ja selle saamises. Näiteks õppides Tallinnas ja hiljem siin samas Eestimaal tööd otsides, saab koolilõpetaja heal juhul töökoha, mis vastab enam-vähem tema võimetele.

Sageli on nii, et paljud andekad noored lähevad raisku töötades miinimumpalga eest koristajate või nõudepesijatena, kuna lihtsalt paremat ja nende andekusele vastavat töökohta pole võtta. Välismaa ülikoolidest saab sageli kaasa ka võimaluse oma õpitud alal töötada ja enamustele pakutakse või leitakse hea ja sobilik töökoht. Samuti on välismaal õppekvaliteet kõrgem ning see, et lõpetades ka töö leitakse, peaaegu, et 100 protsenti kindel.

Seepärast eelistan mina välismaale õppima minekut ja kavatsen selle tulevikus ka täide viia!

Tahad võita tahvelarvutit? Vaata SIIA!