Kevad on koristusaeg. Koristatakse nii toas, kui õues. Tegemist on palju ja sama palju on ka tegijaid. “Teeme Ära” talgupäev on just see päev, mil saaksid kõik midagi oma kodukoha ja kodumaa heaks ära teha. Seda on ju nii vähe, kõigest pool päevakest.

Mina olen “Teeme Ära” programmist algusest peale osa võtnud ja kindlasti teen seda ka edaspidi. Esimesel aastal, 2008, oli üle-Eestiline koristuspäev. Alustati hommikul ja lõunaks oli juba läbi. Aeg läks kiiresti ja oleks tahtnud veel edasigi koristada.

Eelmisel aastal võtsime tuttavate, sõpradega kätte ja koristasime ära piirkonna järve ümbruse. Kuna igal suvel käib seal palju matkajaid, telkijaid ja niisama ujujaid, siis koguneb suve jooksul järve ümber päris hulgaliselt prügi. Möödunud aastal koristasimegi kõik ilusasti ära. Käisime tiiru ümber järve. Prügi oli ikka kõiksugust — taarast hügieenisidemeteni. Kuna meil olid töökindad käes, siis ei löönud me millegi eest risti ette.

Ka sel aastal on meil plaanis järve ümbrus ja teede ääred ära puhastada. Talgupäevale on meil juba registreeritud, kuid administraatorid ei ole seda veel üle kontrollinud. Peagi peaks ka meie talgud üles minema ja siis ma end sinna ka kirja panen.

Kutsun koos kõigi teiste talgulistega üles eesti rahvast oma kodukohta korras hoidma! Nagu öeldakse: “Kui tahad parandada maailma, alusta iseendast!”