Esiteks mainiks ära ühe naljaka seiga. Läksin ühe põhikooliealiste kamba juurde ja küsisin, et kas võin mõne küsimuse esitada. Üks noormees ütles kohe ja konkreetselt: "Mina Keskerakonda ei vali!" Kui selgitasin, et ei soovi valimiste kohta aru pärida, olid nad nõus lahkelt vastama. Tegelikult ei olnud ta ju isegi mitte valimisealine.

Esimene asi, mis jäi tulemusi analüüsides silma, oli see, et mida nooremad vastajad olid, seda rohkem olid nad huvitatud matemaatikast. Tervelt 27% algklasside õpilastest pidasid matemaatikat oma lemmikaineks. Esimesele kohale platseerus siiski kehaline kasvatus 34%-ga. Järgnesid kunsti-ja muusikaõpetus ning eesti keel.

5.-9. klassideni oli samuti lemmikuks kehaline kasvatus. Teisele kohale platseerus poiste seas puutöö, tüdrukud aga kudumisest nii sisse võetud ei olnud ja tüdrukute seas jäi käsitöö 4. kohale. Kolmas koht jäi aga ajaloole, seda eriti 8.-9. klasside õpilaste seas. Veel olid populaarsed inglise keel, matemaatika ja bioloogia.

Küsitletud gümnasistid kehalist kasvatust nii põnevaks ei pidanud. Neile meeldis esirinnas enam-vähem võrdselt majandus ja meediaõpetus. Üsna tasavägiselt järgnesid bioloogia, ajalugu, matemaatika, keemia ja inglise keel. Kui küsisin vene keele kohta, kõlas selge "EI"!

Loomulikult oli paljude küsitletute esimene pakkumine vahetund või söögivahetund, kuid neid ma sel korral ei arvestanud ja lasin midagi muud välja pakkuda. Üldiselt jäigi silma, et algklassides on populaarne matemaatika, põhikooli vanem aste eelistab rohkem tegutseda kui teooriat tuupida ja gümnasistidele lähevad peale enamasti reaalained.

Tegu on NH rahvaajakirjaniku läbi viidud küsitlusega. Ka sina võid selliseid läbi viia! Kui sul on mõtteid tänavaküsitlusteks, võid ka neist teada anda. Kirjuta meile noortehaal@delfi.ee ja võid igal nädalal saada kuni 65€ taskuraha!