"Meil on kavas ääretult lai valik filme ja eriti tore, et vaatajatel avaneb võimalus näha töid, mis on erinevatel festivalidel juba kiitust pälvinud. Oodata on ka omajagu avastamisrõõmu pakkuvaid uustulnukaid. Me ei jõua ära oodata, millal neid Balti Filmi- ja Meediakoolis näidata saame,“ sõnas Sleepwalkersi programmijuht Laurence Boyce.

Sleepwalkersi tudengifilmide võistlusprogramm kaotab tudengitöödega tihti seostatava arusaama ning tõestab, et tegu on palju enama kui "päris filmidele eelneva harjutamisega". Tihedas programmis, kus on esindatud Mehhiko, Saksamaa ja USA filmikoolid, linastuvad teiste seas lühifilmid "Piirivalve" (rež Peter Baumann, Saksamaa, 2013, Northern filmikool - UK), mis hinnati tudengi-Oscaritel pronksi vääriliseks ja jõuline draama "Hoop" (rež Nick Rowland, Suurbritannia, 2014, Rahvuslik filmi ja televisiooni kool - UK), mis võitis selle aasta Edinburgh'i rahvusvahelisel filmifestivalil parima lühifilmi auhinna.

Sleepwalkersi rahvuslik võistlusprogramm toob filmisõpradeni mõned Eesti säravamatest talentidest. Euroopas esilinastub tuntud Eesti lavastaja, Kadri Kõusaare värske film (kaaslavastajaks Maximiliano Schonfeld). "Auster" (rež Kadri Kõusaar & Maximiliano Schonfeld, Eesti/Taani/Argentiina, 2014) on eheda õhustikuga, stiilne pilguheit Argentiina maaelule.

Esilinastub ka lühifilm Martti Heide "Superbia" (rež Martti Heide, Eesti, 2014), mis on teravmeelne ja haarav filosoofiline teos. Film kinnitab Heide kohta Eesti andekaimate filmitegijate seas. Film kergitab saladuskatet loometeoselt "Kontakt", mis on valminud palavalt armastatud Von Krahli teatris. Viis lootustandvat Eesti lavastajat on Von Krahliga jõud ühendanud, et luua kollektsioon lühifilme. Täispikkuses linastub see 2015. aasta märtsis.

Läänemere võistlusprogrammis tulevad näitamisele regiooni parimad filmid, millest ei puudu Põhjamaadele ja Balti riikidele omane eriline tundelaad. Programmi filmide hulgas on "Heelium" (rež Anders Walters, Taani, 2013), tänavuse parima lühifilmi Oscari võitja. Näha saab ka Oscarile nomineeritud Soome komöödiat "Kas ma pean kõik ise ära tegema?" (rež Selma Vilhunen, Soome, 2013) ja liigutavat dokumentaalfilmi "Meie needus" (rež Tomasz Sliwinski, Poola, 2014), mis kandideerib 2015. aastal parima lühidokumentaali auhinnale.

Pimedate Ööde filmifestivali alafestival Sleepwalkers toimub 18.–22. novembril Tallinnas Balti Filmi- ja Meediakoolis. 15ndal festivalil linastub üle 60 filmi maailma eri paigast. Publikul avaneb võimalus tutvuda lühifilmide rikkaliku ja mitmekülgse hetkeseisuga. Festivalil saab näha linastusi, kus on fookuses Poola Rahvuslik Filmikool Łódźis ning lühifilmid sellistelt suurmeistritelt nagu Polanski ja Kieslowski. Lisaks on kinolinal Vitamiiniprogrammi põnevaid ja tujutõstvaid lühifilme ja Euroopa Filmiakadeemia Short Matters! sarjas auhindu pälvinud töid.