Mmm, kui hea see on!

4-le
15 minutit + küpsetamiseks 2 tundi 20 minutit

634 kcal/ports

võid
1,5 kg kana
1 kg kartuleid
2 tervet küüslauku
1 dl valget veini
1 dl kanapuljongit
2 rosmariinioksa
6 loorberilehte
1 sidrun
soola-pipart

1   Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri ahjupann võiga ning hõõru veidi võid ka kanale.
2   Tõsta kana pannile ja maitsesta tugevalt nii seest kui ka väljast. Tõsta liha ümber poolitatud või veerandikeks lõigatud kartulid ja küüslaugud. Vala peale vein ja puljong ning kata toit fooliumiga. Küpseta tund aega, siis  eemalda foolium ja sega kartulid lusikaga läbi. Pane vormi ka rosmariin ja loorberilehed ning veerandikeks lõigatud sidrun. Küpseta lahtiselt
50 minutit.
3   Keera kuumus 220 kraadini ja küpseta toitu selles kuumuses pool tundi. Võta ahjust ja mässi kana kergelt fooliumisse. Lase lihal kümmekond minutit rahuneda. Kartuleid võid soovi korral enne serveerimist soolaga maitsestada.