Watergate’i malevarühmas hakkab tööle seitse poissi ja seitse tüdrukut Pärnu ja Pärnumaa koolidest. Rühma tööd juhivad Audru keskkooli poiste tööõpetuse õpetaja Raul ja Tõstamaa keskkooli huvijuht Küllike, kel aastapikkune kogemus maleva korraldamises.

Malevlaste esimesse töönädalasse mahuvad heakorratööd Pärnu linnas, olümpiapronks Indrek Pertelsoni läbiviidav meeskonna koolitus ning veefestivali Watergate tutvustavate flaierite laiali jagamine Pärnus ja Tallinnas. Põnevust tõotab ka nädalavahetus, mil rühm osaleb Valgerannas toimuval Pärnumaa õpilasmaleva kokkutulekul. Teine malevanädal kulub juba töödele Watergate’i festivaliplatsi ettevalmistamisel ja korraldustoimkonna abistamisele veefestivali toimumise ajal ja järel.

Järgnev on malevanoorte veebipäevik, mida noored iga päev täiendavad.

4. juuli Esimene päev: tutvused ja põnevad leiud

Esimene tööpäev algas hotelli Strand jahedate seinte vahel, kus tegime esimesed tutvused nii rühma liikmete ja eestvedajatega kui ka eesootava kahe nädala plaanidega.

Sealt liikusime edasi Pärnu suvepäikesesse, et koristada ranna taha jäävat maa-ala, mis oli enne meie rehade ja hangude rünnakut kaetud jaanuarikuise tormi poolt kohale kantud okste ja prahiga. Koristamise käigus

tulid välja mitmed põnevad leiud: peale väikese sisaliku, veidi suurema konna ja tavapärase prügi hulka kuuluvate pudelite-kilekottide avastasime ka kahtlase välimusega valge nutsaku, mis võinuks ühe maleva liikme ravates isegi pomm olla, kuid mille olemust keegi siiski tuvastada ei suutnud. Olles paar tundi varjulises kohas tööd teinud, tekitas ranna poole liikuvate inimeste jälgimine nii mõnegi malevlase sees väikese kadedustunde ning jutud liikusid uute kaaslaste nimede äraarvamiselt palganumbritele. Olgugi, et tööpäeva lõpp oli välja kuulutatud alles kella poole neljaks, istusime juba kell kaks puhta muruplatsi kõrvale päikest nautima. Ei, mitte laiskusest või väsimusest, töö sai lihtsalt meie nobedate käte abiga kiiresti valmis, tunnitasu silmas pidades võibolla isegi liiga kiiresti…

5. juuli Täna olime targemad…

…ega kiirustanud uue objekti, Raeküla tammiku koristamisega. Päikesevõtmispausid venisid pikkadeks ja külma vee pudelid tühjenesid üksteise järel kiirelt.

Hommik algas malevlaste kõrvade jaoks kurva teatega, kuna selgus, et oodatud kohtumine kahekordse olümpiapronksi omaniku Indrek Pertelsoniga lükkub edasi homsele päevale.

Põnevate leidude jada täienes veelgi: riisumise käigus tuli välja kakskümmend väikest pudelit, mida kunagi odekolonni villimiseks oli kasutatud. Samuti ei saa märkimata jätta murumätta alt päevavalgele ilmunud siilipere suvekodu, mis kohe kõigi tüdrukute suureks lemmikuks muutus.

Olgugi, et suurem osa tööst sai juba täna tehtud, jäi mõte kella kaheks koju jõuda üksnes helesiniseks unistuseks, sest kell kolm oodati malevarühma hoopis helesiniste T-särkide kättejagamiseks jahtklubisse. Nii tuli tervel rühmal ette võtta teekond suvise Pärnu teedel bussis, millel ilutses silt “Rõba — saasta- ja süldibänd”, taustamuusikaks rullnokkade räpituurid.

Pärast särkide kätteandmist jäi õhku rippuma hoiatus, mille kohaselt saab homne päev just “tänu” Indrek Pertelsoni rühmakoolitusele meie senise elu kõige raskemaks päevaks…