5. - 12. augustini võistlesid maailmameistritiitlile 1980 a. olümpiaregati toimumiskohas Tallinna lahel tipp-purjetajad üle kogu Euroopa. Lõuna-Aafrikast ja Jaapanistki. Regatil osales 79 meeskonda 17 eri riigist.

Melges 24 klassi meistrivõistlused on alati meelitanud osalema nii mitte-elukutselisi purjetajaid kui ala proffe ja staare. Ka selle aasta MM polnud erinev - professionaalide arvestuses võistlesid tuntud olümpiapurjetajad, America’s Cupi sõitjad, eelmised EMide ja MMide võitjad, matchrace distsipliini maailma edetabeli tipud. Mitte-elukutseliste arvestuses (Corinthian division) võistles nelikümmend protsenti registreerunud tiimidest ning nende hulgas mitmeid andekaid purjetajaid ja kuulsaid nimesid.

Eesti jahtidest pakkusid tugevat konkurentsi Tõnu Tõniste juhitud Lenny, kel käesoleval aastal saavutatud Volvo Cupi teiselt etapilt üldarvestuse 4. koht ja samuti eelmise aasta Põhjamaade meistri Tiit Vihuli Rock City, kes koduvetel kõik oma oskused mängu panid.
Tõnu Tõniste hinnangul olid MMil üldarvestuses favoriitideks itaallased, kes koguni 11jahilise eskadrilliga väljas.

Esikohale tugevalt Melgese-maalt Itaaliast oli favoriidiks Melges 24 Euroopa meister ja 2008. aasta maailmameister UKA UKA Racing team (ITA), mille kapteniks Lorenzo Bressani. Medalikohale pretendeeris ka 2001. a. MMi võitnud Šveitsi võistkond Blu Moon legendaarse kipperi Flavio Flaviniga. Viimase paari aasta jooksul on Melges 24 fliidis käinud nende vahel
pidev duell eri võistluspaikades üle kogu maailma. Itaallaste ja šveitslaste profitiimide konkurentsile lisas vürtsi endise olümpiapurjetaja Peter Šaraskini innukas ZUXU tiim.

Võistlustele lisandus ulatuslik jazzivõtmes meelelahutusprogramm, mis viis osavõtjad hõrgutusi nautima nii lounge Museum, Reval Caffesse kui Laulukaare alla ja pakkus kõrvadele kõdi tenorsaksofoni virtuoosi Villu Veski mängu ja Sofia Rubina mahlaka häälega. Võitjatele esines ka Eurovisiooni-mees Dave Benton.

5.-12. augustini Tallinna lahel peetus võistlusi korraldas Kalevi Jahtklubi koostöös Soome-Eesti Melges 24 Klassiliiduga.
 

Lõplik paremusjärjestus kujunes selliseks:
1. Uka Uka Racing - Lorenzo Bressani, Federico Michetti, Fabio Gridelli, Jonathan McKee ja Lorenzo Santini - ITA787
2. Baghdad - Kristian Nergaard, Harry Melges, Sigurd Hekk-Paulsen ja Johan-Mats-Rikard Barne - NOR400
3. Hurricane Murphy & Nye - Alberto Bolzan, Paolo Testolin, Daniele Cassinari, Stefano Ciampalini ja Simone Spangaro - ITA727

Korintlaste arvestus:
1. Storm Capital Sail Racing - Oyvind Peder Jahre, Taja Zaikova, Stian Briseid, Sivert Denneche ja Marius Orvin - NOR751
2. Lenny - Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Ants Haavel, Maiki Saaring ja Andres Rohtla - EST790
3. La Besa - Marco Schirato, Daniele Sereni, Enrico Sinibaldi, Lorenzo Azzi, Giulia Barbera - ITA780