Galerii hakkab tööle nii näituse- kui müügipinnana. Esimeseks väljapanekuks on väga tähelepanuväärne näitus, mis on pühendatud esimese Eestist võrsunud naiskunstniku 185. sünniaastapäevale.

Tartlanna Julie Hagen-Schwarz sai kunstihariduse oma kunstnikust isa Matthias Hageni käe all, hiljem aga Saksamaal ja Itaalias oma ajastu kuulsaimatelt kunstnikelt. Noort neidu peeti erakordselt andekaks ning uueks tõusvaks täheks Euroopa kunstimaailmas.

Ometigi loobus veel mitte kolmekümnenegi naine oma edukast karjäärist Roomas ning naases kodusesse Tartusse, kus valis abikaasa ning ema rolli. Kunstniku- ja pedagoogitegevust jätkas ta ka Eestis, kus keskendus põhiliselt portreede maalimisele, mis tõi talle ka akadeemiku tiitli.

Näitusel on väljas seni avalikkuse eest varjatud teoseid erakogudest nii Eestist kui Saksamaalt. Väljapanekul on kokku 20 teost, mis on kunstnikul valminud ajavahemikus 1849 – 1890. Spetsiaalset Julie Hagen-Schwarzi loomingule pühendatud näitust ei ole Eestis korraldatud ligemale saja aasta jooksul.

Avamispäeval esitleti ka kunstniku loomingule pühendatud kunstialbumit, milles on lisaks ligi seitsmekümnele reproduktsioonile ka kunstiteadlane Epp Preemi lühike ülevaade Julie Hagen-Schwarzi värvikast elust.

Albumis on tekste neljas keeles, seega sobib see suurepäraselt kingituseks ka võõramaalastest kunstisõpradele.

Albumi koostaja ning väljaandja on Mart Sander ning selle trükkimist toetab kinnisvarabüroo RE/MAX Professionals. Tegu on esimese albumiga sarjast „Väike Baltisaksa Kunstialbum“, mis toob kunstihuvilisteni ülevaateid tänaseks mõnevõrra unustusehõlma vajunud Eestist pärit või Eestiga seotud kunstnike eludest ja töödest.

Näituse avamisel oli aukülalisena kohal ka kunstniku 90aastane pojapojapoeg Peter Schwarz Saksamaalt.

"Galerii" asub aadressil Sakala 18 uue ehitise esimesel korrusel.