Nimelt leiab järjekordne meie lugeja, et esmaspäeva õhtud ei ole ideaalsed pidustusteks. Isegi kui inimene saab töölt vabaks kell viis, siis on kontserdile jõudmine kella kuueks üpris keeruline. Tallinna Lauluväljakule hakatakse inimesi sisse laskma juba tegelikult kell viis.

"Isegi kui jõuad peale väsitavat tööpäeva konsertile kohale, siis kontsert kestab ju kaua ja pärast peab koju ka saama aga ka järgmine päev on ju tööpäev! Kellel siis need teisipäevad vabad on?", küsib ta.

Kroonika küsis ka Lasnamäe Linnaosa Valitsuselt, et mida täpsemalt võeti arvesse sellise päeva ja aja määramisel kontserdiks. Linnaosa vanema asetäitja Manuela Pihlap leidis, et esmaspäevane kontsert on just hea vaheldus ülekoormatud nädalavahetustele: "Suvi, eriti just juuli on puhkuste aeg. Nii ongi kujunenud, et vabaõhu üritusi korraldatakse üle Eesti nii nädala sees kui ka nädalavahetustel. Eestimaa suvi on lühike ja kõik üritused ei mahu nädalavahetustele."

Lisaks mainib ta, et esmaspäevane päev sai valitud ka seetõttu, et sellel päeval võtteid ega muid piiranguid ei ole ja Laagna teel toimib tavapärane liiklus, mis tähendab, et kõik huvilised peaksid saama ilusasti Lasnamäelt Tallinna Lauluväljakule muusikat nautima tulla.