Pean täiesti enesestmõistetavaks, et ka teised teevad nii, kuid mitte alati. Viimase paari kuu jooksul olen erinevates situatsioonides kokku puutunud veel erinevamate inimestega. Olles ise veel vanuselt napilt alaealine, arvasin siiski varem minagi, et noored on täiesti peast segi ja austust endast vanemate või üldse kellegi teise vastu eksisteerib väga vähe.

Nüüd aga olen oma meelt muutnud, sest Tallinna ühistransporti kasutades olen mitmeid ja mitmeid kordi sattunud pealt nägema olukordi, kus just vanemad inimloomad käituvad väga nahhaalselt. Alustades sellest, et sisse tullakse enne, kui kogu bussi- või trollitäis teisi välja jõuab astuda, ja lõpetades sellega, kuidas veel päris väikeste laste peale häält tõstetakse, stiilis, et too on istunud just sellele kohale, mida hoopis tädikene oli tahtnud.

Tekib küsimus, et miks ma peaksin selliseid inimesi austama? Miks ma peaksin üldse tahtma neid austada, kui idee poolest peaksid noored õppima vanemate isiksuste pealt?

Vot ei austagi ning see ei tee minust sugugi halvemat inimest, sest austuse peab välja teenima, austust lihtsalt ei saa, sest ollakse kellestki vanem ja n-ö "targem". Kurat, ikka ei ole küll! Tark inimene oskab teistega arvestada, tunneb-teab lihtsaid viisakusreegleid ja mis peamine, peab neist kinni. Need teatud ühistranspordi tegelased on lihtsalt üks kari kibestunud ignorante.

Et aga mitte oma kirjutist ülimalt negatiivselt lõpetada, siis mainin, et õnneks olen kokku puutunud ka üllatavalt viisakate inimestega, kes tõsiselt mõtlevad, kuidas nad teistega avalikes kohtades suhtlevad, märkavad sulle pungil bussis toru pealt kinni hoidmiseks veidi ruumi teha ja vabandavad isegi siis, kui sinu varbal tallamine oli tegelikult kihutava bussijuhi süü.

Kui keegi aga tundis ennast ära selles ülbes käitumises, siis kunagi ei ole hilja ennast muuta. Märgake teisi inimesi oma ümber, aidake, näidake eeskuju noorematele olles viisakas! Kaotada sellest ei ole ju mitte kui midagi. Lõpetuseks sobib teemasse hästi vanasõna: ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks!