See on muutunud mingiks igapäevaseks rõvedaks vanglarutiiniks. Noored ei õpi enam teadmiste, vaid hinnete pärast. Just see paneb spikerdama ja teistelt maha kirjutama.

Asi millega kool ei arvesta, on see, et igal õpilasel on ISIKLIK elu, millega ta tahab tegeleda. Igaühel on erinevad huvid. Kes tahab rahus üksi olla, kes tahab olla oma pere ja sõpradega. Aga ei, selle asemel peab õppima 3-5 kontrolltööks + veel 6-9 kodutööks, milles osa õpetajaid annab 4 korda rohkem õppimist kui mõni teine.

Miks te ei suuda tunnis õpilastele asju selgeks teha ja seepärast peate andma kodus topelt tööd teha? Ja siis te vingute, miks noored muuga ei tegele, kui ainult kodus istumisega? Ning lisaks kontrolltöödele topitakse loovtööd ja referaadid ka veel kaela.

Mõnikord jääb keegi ikka haigeks ja peab kodutööd, tunnitööd ja kontrolltööd järele tegema. Aga mis on selle juures kõige hullem? Eks ikka see, et MITTE KEEGI ei tule sulle sellega vastu, mitte ükski õpetaja.

Ja õpetajate suhtes on mul üks küsimus: kui te olete nii kibestunud ja vihased, siis mida te ronite sinna kooli õpetajaks, kui te ei saa õpetamise ja laste aitamisega isegi hakkama, ajate laste närvid sassi?

Meile õpetatakse koolis asju, mida meil päriselt vaja pole. Koolis tuleb teha töö, kus ma pean kolmnurga pindala arvutama või lineaarfunktsiooni või mingit ruutjuure jama arvutama. Lähen töövestlusele ja visatakse kontrolltöö ette?

See pole normaalne, mis meie ühiskonnas noortega pärast kooli toimub! Miks noored enesetappu teevad? Sest on koolikoormus, depressioon ja mõnel on kodus raske või mingi muu põhjus, aga mind ajavad endast välja need vanamutid, kes õpetavad meid, nagu neid õpetati. Kogu see haridussüsteem ja õppeprogramm. Ma ei väida, et mulle kool ei meeldi, aga kui mul oleks võimalik minna koduõppele, siis ma teeks seda.

Veel — need vanad õpetajad valivad endale lemmikud välja ja hellitavad neid, aga teistele annavad topelt õppida.