Matvere tunnistas, et põrsa kaikaga oimetuks löömine ning heintes põlema panemine jahmatas tedagi. “Ma ei ole elus seakorjuse pealt ise karvu ajanud, aga kulu põletamise kombel poleks ma seda küll teinud,” ütles ta Postimehele. Saatejuhina polnud tal aga võimalik sekkuda. “Mina olin ju väike seib ning kõik saates toimuv oli osalejate enda vastutusel,” rääkis ta.

Matvere sõnul teadsid kõik võistlejad, et elavad oma elu telekaamera ees. “Ja kui inimene tahab eksponeerida vaatajatele oma rumalust, siis ta teeb seda — mäng on mäng,” lausus Matvere.

TV3 ekraanil jooksnud telesarjas “Farm” hukkasid võistlejad ka ühe lamba ja kana ning lasid kaasvõistlejal Liinal talus peetud lehma korduvalt jalaga taguda.

Soovi nõuda telekanalilt või tootjalt näidatu eest valuraha peab Matvere imelikuks.

“See pole tootja või telekanali süü, et nii läks, sest inimesed otsustasid loomatapu omal algatusel — eks reality-show tüüpi saated ongi selle peale üles ehitatud,” ütles ta ajalehele.

Pärast seda kui veterinaar- ja toiduamet sai loomakaitsjatelt kirja saates toimunu kohta, algatati uurimine, kas loomade kohtlemisel eksiti mõne seaduse vastu või mitte.

Ajakirjanduse hinnangul võib süü tuvastamine tuua telekanalile kuni 150 000 krooni suuruse trahvi.

TV 3 peadirektor Toomas Vara ütles Postimehele, et on vaidlusalusest teemast lugenud üksnes ajakirjandusest, ega nõustunud süüdistusi pikemalt kommenteerima.

“Jään siin vastamisega pisut hätta, sest kuigi ma olen teemaga kursis, pole keegi meid milleski otseselt süüdistanud ja meie jaoks siin mingit kuuma teemat ei olegi,” rääkis Vara.

Saate tootjafirma Ruut produtsendi Kiur Aarma sõnul pole keegi veel nende vastu ühtegi süüdistust esitanud.