2008 aasta mais lõi pilt mehe ID-kaardist sotsiaalmeedias laineid, seda just tema nime pärast. Kuigi arvati, et see pole ta tõeline nimi ja et ID-kaart on lihtsalt kellegi humoorikas fototöötlus, selgus, et mees eksisteerib sellise nimega ka tegelikult, kirjutab BBC News.

Batman bin Suparman'i pere on pärit Indoneesiast, Java saarelt, kus "Suparman" on väga populaarne perekonnanimi, selgitab Wall Street Journali keelekolumnist Ben Zimmer. Mitte selle pärast, et see koomiksikangelasele viitaks, vaid hoopis seetõttu, et "Su" on sanskriti keelest indoneesia keelde tulnud väga levinud eesliide. "Bin" aga tähendab araabia keeles "poega". See tähendab, et mehe nime saab tõlkida "Batman, Suparmani poeg".

"Batmani eesnime on aga keerulisem selgitada," ütleb Zimmer ja räägib, et "Batman" pole antud regioonis eriti levinud nimi. Ilmselt mõtlesid vanemad, et oleks naljakas poja nimeks Batman panna, sest siis oleks ta nimes kaks superkangelase nime. "Indoneesia inimesed on nimedega üsna naljatlevad," lisas Zimmer.

Nüüd on loodud ka Facebooki fännileht, et superkangelastega nime jagavat meest toetada, vaata seda SIIT!