Nad kõik löövad kaasa sel nädalal alguse saanud meestele suunatud kampaanias “Kumm on seks,” mis ärgitab noormehi vaatama enda sisse ja küsima, kas nad on tõeliselt isased.

Inglaste seas läbiviidud uuringust selgus, et tõeline isane on see, kes kasutab juhusuhtes suurema tõenäosusega kummi. Nimelt korraldasid Briti teadlased ülikooli esmakursuslaste seas uuringu, kus küsiti noormeestelt nende arvamust seksist, kondoomi kasutamisest ja muust intiimsest. Vastamise ajal mõõdeti nende testosteroonitaset ning tulemused näitasid, et kõrgema testosteroonitasemega mehed eelistavad kummi.

Teadlaste arvates on sellel kaks peamist põhjust – nendel meestel puudub valehäbi ning nad on enesekindlad. Neil pole piinlik ennast ja partnerit kaitsta ning nad julgevad õigel hetkel kummi välja võtta. Selline julgus naistele meeldib. Seega kui tunned ennast mehena, siis julged enda ja oma partneri eest seista. Igale mehele leidub talle sobiv kumm.

Mine ja uuri lähemalt HIV.EE erilehelt, kus tuntud noormehed vastavad valehäbita ka kõigile kondoomi kasutamist puudutavatele küsimustele.

Jätkukampaaniat “Kumm on seks” korraldab Tervise Arengu Instituut, mis on seekord suunatud noormeestele. Kampaaniaga soovitakse mõjutada mehi hoolitsema seksuaalvahekorras rohkem enda ja partneri turvalisuse eest ning kasutama kondoomi, sest see on ainus, mis kaitseb HIV ja teiste seksuaalsel teel levivate haiguste eest.