Mehed on naiste silmis kodumasinad. Nii väitis eelmisel nädalal mu kolleeg ja raamatu «Viimne reliikvia. Pilk legendi taha» autor Paavo Kangur.

Kui Terminaator oma naisel Kati Saara Vatmannil maatööst räpaseid kummikuid aitab jalast sikutada, ei lange ta sellega aga sugugi kodurobotite hingekirja – abielu on ju vastastikuse abistamise pakt. Käisime värskel abielupaaril nende talumajapidamises külas. Pererahvas rääkis sellestki, kuidas nad järvevees huljudes armastust jagavad. Lähemalt on sellest juttu äsja ilmunud suvises Kroonika Kodu-eris.

Et naised soovivadki sellist paarilist, keda annab justkui elektrilaengust tulemuslikele tegudele lükata ja välja lülitada, kui see «peavalu päevadel» seksijuttu hakkab suristama – see pole ikka päriselt nii. Eneseteadlikud naised tahavad ja mõistavad enamasti oma mehi siiski tõeliselt armastada.

Arutlesime Kroonika toimetuse kujundusinimestega, et hea suhe on nagu pidev jõuülekanne mõlema osapoole, kolbi ja hülsi rütmika vahel. Ja siis ei pruugi kunagi sisepõlemismootorist jõud otsa saada.

Armastusküllast avariivaba jaani, sõbrad!