Septembrikuus esietendunud Imre Kalmani surematu operett „Silva“ on välgukiirusel kujunenud teatrihooaja kõige nõutumaks lavastuseks. Ehkki Rahvusooper lisab mängukavva täiendavaid lisaetendusi, on „Silvale“ kohti peaaegu võimatu saada. Piletid on suures osas välja müüdud kuni veebruari-märtsini.

Seni on opereti peaosades säranud sopran Janne Sevtshenko (pildil - toim.) ning metsosopran Helen Lokuta, kelle kõrval näeb tenor Andres Kösterit või bariton Aare Saali. Suur nõudlus etenduse järgi ning tihe koormus (detsembris näiteks antakse kuus etendust - toim.) nõuab aga seda, et käepärast oleks ka kolmas koosseis. Noored lauljad Teele Jõks ning Aleksander Arder on agaramale teatrikülastajale ehk küll juba tuttavad, kuid nende suurt tähelendu oodataksegi alles tänase etendusega.

16. septembril toimunud „Silva“ esietendus läks Eesti teatriajalukku, kui üks peaosalistest, Urmas Põldmaa, teise vaatuse finaalis jala kõõlused rebestas ning ta kostüümis operatsioonilauale sõidutati.

Tema asemel hüppas lavale etendust saalist jälginud lavastaja Mart Sander. Tegelikult pidi täna oma "ametliku" esietenduse tegema ka Sander, kuid hiljuti Venemaal saadud külmetus on häälele oma jälje jätnud ning Sanderi esietendus lükkub detsembrikuule.