Lõuna-Aafrika köögi nädalad toimuvad koostöös Lõuna-Aafrika Vabariigi Saatkonnaga Soomes ajavahemikus 14.-28.09. Menüü ja retseptid aitas kokku panna Paul Senosi, Southern African Baltic OÜ-st.

Avaüritusena toimus pidulik gala õhtusöök 14.septembril, kus avakõne pidasid Lõuna-Aafrika Vabariigi suursaadik hr. Sello Moloto ja Meriton Hotels Group AS peadirektor hr. Heinz Weisl.

Muusikalise poole eest kandis hoolt Mzwakhe Hlatshwayo ja sõbrad. Avagala menüüs olid gaselli carpaccio avokaado salati ja kõrvitsaseemne õliga, lambakarree juurvilja bobotie ja chakalaka´ga, jaanalinnu filee hooaja köögiviljade ja rohelise pipra kastmega ja Malva puding karamell kastmega.

Meritoni kokkade ja kondiitrite poolt valmistatud roogi saab maitsta kohvikus Mademoiselle ja bistroos Mary. Kohvikus ootab maitsmist piimatort. Bistroo menüüs pakutakse kahe nädala jooksul järgmisi roogi: Zimbabwe veiseliha, talleliha palava kastmes, kana tagine, bobotie, kana paprika ja mandlitega.