Sõbrad-sõbrannad on üllatavalt soosivad

"Mulle teeb nalja väljend „paljalt poseerimine“, sest see tekitab niivõrd ühekülgse mulje. Me oleme harjunud alastust enda ümber nägema ja tihti on see seotud seksuaalsusega. Midagi müüakse miniseelikuga, keegi tõmbab tähelepanu sügava dekolteega, mõned on julgenud meesteajakirja jaoks end riidest lahti võtta, et tulevikus lastelastele näidata, milline nende vanaema on kunagi olnud,“ mõtiskleb Liivak.

Ta ütleb, et just seepärast kaalus väga hoolikalt, kas tasub niivõrd tundlikul perioodil katmata välja astudes paljusid segadusse ajada. "Loomulikult ei oleks ma seda oma kaasa toetuseta ette võtnud. Ka sõbrad-sõbrannad on olnud isegi üllatavalt soosivad. Just hetk tagasi helistas üks sõbranna, kes
ütles, tead, küll ma sulle ütleks, kui mulle tunduks, et see ei ole olnud hea mõte. Minu arvamusliidrid-sõbrannad ütlevad kui ühest suust: julge ja õige otsus."

Täiesti uudne kogemus

Merle mainib, et kõige enam üllatas teda tema Taanis elava õe suhtumine. "Pean teda endast
konservatiivsemaks ja tema reaktsiooni ootasin hinge kinni pidades. Ta teatas, et loodetavasti suudab see kaas vähendada Eestis tabusid, nii seoses rasedusega, aga ka kehaga üldsemalt. Eestil pidi olema Taanilt palju õppida."

Foto on tekitanud Merle sõbrannade seas ka diskussioone. "Liigun sellises ringkonnas, kus seesama „paljalt poseerimine“ ei ole enesestmõistetav, meie kultuuris liigagi levinud oma kehaga või vastassoole suunatud seksikusega enda promomine ei ole kohe üldse lahe. Seepärast on minu kogemus täiesti uudne – lapseootel naine alasti kaanel, lehvitamas teistele naistele suunatud loosungeid. See on pannud mu sõpru kehaga seotud rahulolu ja komplekside teemal arutama, avardanud suhtumist ka alastusse."

Tekitab erinevaid arvamusi

Merle sõnul on jutuks tulnud ka see, kuidas suhtuvad avantüüri rahvamassid. "Mina netikommentaare ei loe, aga olen kuulnud, et arvamusi on igasuguseid. Sain just healt tuttavalt kirja, kes oli kommentaaride sisuga tutvunud: „Pean tunnistama, et ma sain peaaegu šoki - ma poleks eales arvanud, et meie riigis, 21. sajandil, on selline asi võimalik. Kas meil on tõesti nii palju
õnnetuid ja kibestunud inimesi, kelles teiste valikud tekitavad säärast ebakindlust, et tulemuseks on verbaalne vitrioolivalang?“

Merle nendib, et tegelikult ju vägagi normaalne, et see esikaas kõigile ei meeldi ja tekitab erinevaid arvamusi. "Mina selle pärast ei põe. Anne & Stiili kampaania „Olen ilus, loomulikult!“ juures ongi kõige olulisem, et see on pannud meid järele mõtlema ja reageerima."