Kolmanda variandi peale läks onu suu naerule. Patsutas mulle õlale ja ütles: "Seda ma ootasingi."

Mille pärast ma sellest siia kirjutan, on see, et ma tean, et kui meist paljud saaksid enda kasutusse näiteks pool miljonit (Eesti krooni väärtuses), laristatakse see otsemaid ära näiteks telefoni, uue sülearvuti, söögi ja joogi peale. Mu onu pidas mulle pika loengu teemal "Kuidas kasutada suurt rahasummat?" Nippe jagaksin nüüd teiegagi.

Esiteks: Raja õpilasfirma. Kui parasjagu ei ole ideed, siis see tekib. Teada on, et kus inimene näeb probleemi, siis ettevõtja lahendab selle endale kasutoovalt. Näiteks kunagi, kui olid autoremonditöökojad lahti vaid tööpäevadel ja kella viieni, siis paratamatult paljud oma töökohustuste tõttu ei jõudnud sinna. Algas vingumine, ei oldud rahul. Kuni tuli üks mees, kes nägi selles enda võimalust. Ta rajas firma, mis töötas ka nädalavahetustel ja hakkas sellega palju rohkem raha sisse tooma.

Ma saan aru, 16-aastaselt ei loo oma autoremonditöökoda, aga põhimõte jääb ikka samaks. Kui paari aasta pärast on telefon ja arvuti juba päevi näinud ja rahast mõlgub ainult kaunis mälestus, siis oma eduka firmaga on raha kahe või heal juhul isegi kolmekordistunud ja sa võid igal ajal kas või kaks uut telefoni endale osta.

Uskumatuna kõlab, aga raha pole probleemiks. Praegusel ajal on sponsoreid ja kampaaniaid mustmiljon, kus otsitakse ideed, mida toetada. Kuulsaimad kampaaniaid on muidugi Swedbanki ajujaht, kus pakutakse hea mõtte korral ilusat algkapitali. Hiljem, kui firma on tulutoov, võid registreerida oma korteri oma kontorina ja saad veel käibemaksu ka tuludeklaratsiooniga tagasi.

Julget pealehakkamist ja suuri unistusi, milleni pürgida!