Miks mul ei tule loomulikke oigeid vms, kuigi ma tunnen sellest kõigest mõnu? On see normaalne? Või on asi selles, et mind võeti nooremas eas vägisi? Olin 13-aastane, kui mind vägistati. Sellest on möödas juba 3 aastat ja kas tõesti pole ma sellest siiani täielikult üle saanud?

Mu poiss teadis, et mul on saladus, millest ma rääkida ei tahtnud, see vägistamise teema, siis ma lõpuks rääkisin ja ta ütles, et see ei ole minu süü, kuigi ma tunnen end selles süüdi, sest kui ma poleks nende "halbade" sõpradega peole läinud, siis poleks seda juhtunud. Mida ma tegema peaksin? :(

Messy, 16

Dr Noormann vastab

See, mida kirjeldad, on vägistamise üks paljudest psüühilistest halbadest järelmõjudest. Sinu alateadvus on selle sündmuse talletanud võika kogemusena ja kui nüüd oled vahekorras meeldiva partneriga, blokeerib alateadvus naudingu. Piltlikult öeldes, ütleb alateadvus Sulle: "Sul peaks olema häbi nautida seda, mis kunagi sulle väga vastik oli."

Sama juhtub sageli tüdrukutega, keda küll ei vägistata, kuid kelle jaoks on esimene seksuaalvahekord nii või teisiti ebameeldiv kogemus.

Sellise psühhogeense anorgasmia raviga nähakse hiljem palju vaeva, millega Sinulgi ilmselt tegemist teha tuleb. Praegu aitab armastava partneri igati mõistev suhtumine ning väiksemgi solvang, ülbamine, halvustamine võib Sinu probleemi ainult süvendada.

Teie Dr Noormann

Jaga
Kommentaarid