Kuna enamus neist tüdrukutest on mulle head sõbrad, siis on nad palunud mind veidrasse rolli - silma peal hoidma juhuks kui keegi peaks neisse vähekenegi agressiivsemalt suhtuma või püüdma ära meelitada..  See aga tähendab, et ma ei saa kunagi nautida neid pidusid aga samas ei taha,et mu sõpradega midagi halba juhtuks. 

Kas ma käitun õigesti? Äkki peaksin ma laskma asjadel ikkagi omasoodu minna? Sest kui need tüdruk-sõbrad ikka tarbivad alkoholi ja võibolla ise hakkavad kellelegi külge, siis poleks ju mul midagi teha? (Kui ei kannata,ära joo).
Ettetänades – Juho, 17.

Dr Noormann vastab:
See roll on vana hea tuttav vanema venna roll. Noor tüdruk ei usalda iga ligitikkujat, aga samas ei usalda ka ennast neid eemale hoidma. Ja nii nad tahavadki, et oleks keegi keerulises olukorras abi pakkumas. Tihti tüdrukud paluvadki mõne poisi endale saatjaks peole ja peolt koju. Aga ainult saatjaks ning mitte enamaks. 

Seda soovivad ka isad-emad – kes sind sel peol saadab? See on siis neile teada poiss, kellele nad oma tütre usaldavad ja kellelt ootavad ka tütre turvalist kojutoomist. See oligi see vanema venna või peresõbra roll, mis ei pidanudki kokku langema peika rolliga.

Sinu olukord reedab nende tüdrukute usaldust sinu vastu See on õilis, kuid loomulikult tüütu altruistlik turvari või ihukaitsja tegevus. Aga see kestab vaid niikaua, kuni sinu sekkumine neile talutav on või kui sinul neile mõju on. Alkohol, millele viitad, võib olla esimene proovikivi, sest joomist saab aidata vältida, kuid joobnud tüdrukut igasuguste tema enda soovitud lolluste eest päästa on juba raske. Seda suhtumist iseloomustab ehk vana saarlaste põhimõte, et peokaaslaseks vali sõber, kes sind kanda jaksab.

Jaga
Kommentaarid